Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához: 1.5 dkg élesztô, 1.5 dl lan gyos tej, 6 dkg kris tály cu kor,
22.5 dkg fi nom liszt, 8 dkg Rama sütômargarin, 2 to jás sár gá ja, csi pet nyi re szelt
szerecsendió, csipetnyi só, a forma kikenéséhez: 2 dkg Rama sütômargarin, fi -
nomliszt, a tetejére: 60 dkg áfo nya (idé nyen kí vül fa gyasz tott is le het), 1 pú po -
zott kiskanál finomliszt, a díszítéshez: porcukor, citromfû vagy mentalevél
1. Az élesztôt egy po hár ba mor zsol juk, majd 0,5 dl tej jel, 1 kis ka nál cu kor ral és
1 csapott evôkanál finomliszttel simára keverjük. Letakarva, meleg helyen kb.
15 perc alatt föl fut tat juk.
2. A ma ra dék lisz tet és cuk rot egy tál ba rak juk. Az ol vasz tott mar ga rin nal, a to -
jássárgájával, a szerecsendióval, a sóval, az idôközben megkelt kovásszal és az
apránként hozzáöntött többi tejjel összekeverjük. Ragacsos tészta lesz belôle,
ami nem vá lik el az edény fa lá tól, de így jó! Le ta kar va, me leg he lyen kb. 50
perc alatt a duplájára kelesztjük.
3. Egy 26 cm átmérôjû, alacsony peremû tortaformát margarinnal kikenünk,
liszttel behintjük. A megkelt tésztát meglisztezett kézzel a tortaformába nyomkod
juk úgy, hogy ujj nyi ma gas pe re me is le gyen; – nyúj ta ni nem le het, meg se
próbáljuk! Az áfonyát a liszttel összeforgatjuk, a tésztára szórjuk.
4. Elômelegített sütôben, kö ze pes láng gal (180 °C; lég ke ve ré ses sütôben 165 °C)
kb. 25 per cig süt jük.
5. Amikor kihûlt, a tetejét porcukorral meghintjük és citromfûvel vagy menta -
levéllel díszítjük.
Leszemezett ribizlivel ugyanígy készíthetjük
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!