Karácsony: Almás csokoládés rizskoszorú

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók: 20 dkg fé nye zet len „A“ rizs, 4 dl tej, kés hegy nyi só, 15 dkg por cu -
kor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg Rama sütômargarin, 5 dkg mazsola,
1 citrom lereszelt héja, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütômargarin, zsem le -
morzsa, az almatöltelékhez: 3 al ma (60-70 dkg), 3 dkg ma zso la, 5 dkg dió, 1 csa -
pott evôkanál fahéjas porcukor, a tálaláshoz: 10 dkg cso ko lá dé, 6-8 dkg
puffasztott rizs
1. Egy kö ze pes lá bas ban 2 de ci vi zet föl for ra lunk. A rizst meg mos suk, majd a víz -
be szór juk, és kö ze pes lán gon ke ver get ve ad dig fôzzük, míg az összes vi zet el
nem fôtte. Ez 2-3 perc. Köz ben a te jet föl for ral juk, a rizs re önt jük, kis sé meg -
sóz zuk, 1 evôkanál cu kor ral íze sít jük. Amint új ra forr, meg ke ver jük, kis láng -
ra ál lít juk, és le föd ve kb.20 per cig fôzzük, ez alatt a rizs az összes te jet ma gá ba
szívja. A tûzrôl lehúzzuk, a fedele alá egy duplán hajtogatott konyharuhát fekte
tünk, ne hogy a me leg el il lan jon, és a rizst így, sa ját gôzében pu hít juk még
kb.20 percig. Ezután villával fölkeverjük.
2. Közben a tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredé -
sig keverjük. Ez elektromos habverôvel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az ol -
vasztott margarint, a rizst és a megmosott mazsolát hozzáadjuk. Reszelt
citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdula -
tokkal beleforgatjuk.
3. A massza felét egy margarinnal kikent koszorú formába töltjük; de természe -
tesen bármi más formában vagy tûzálló tálban is megsüthetjük. A töltelékhez
való almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a vízbe vagy rum -
ba áztatott és lecsöpögtetett mazsolát és a durvára vágott diót hozzáadjuk, a
fahéjas porcukorral megédesítjük. Egyenletesen a rizsre terítjük. (Azért csak
ak kor ké szít jük a töl te lé ket, ami kor sor ra ke rül, mert így nem en ged le vet az
al ma, és nem is bar nul meg.) A ma ra dék ri zses masszát rá si mít juk.
4. Kö ze pe sen for ró sütôben (180 °C; lég ke ve ré ses sütôben 165 °C) kb.45 per cig
sütjük. Tálaláskor még melegen tálra borítjuk - fel is szeletelhetjük -, és ol -
vasztott csokoládéval meglocsolva, puffasztott rizzsel megszórva díszítjük.
Ha a tortaforma közepére egy vízzel félig töltött kis
tálat teszünk, amit kívülrôl margarinnal meg -
kenünk, és így töltjük a formába a masszát,
szin tén koszorú ala -
kúra sül benne a
tészta.

Címkék: almás csokoládés rizskoszorú

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu