Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg fi nom liszt, 3 dkg kris tály cu kor, 16 dkg Rama
sütômargarin, 1-2 evôkanál hi deg víz, a forma kikenéséhez: 2 dkg Rama sütômargarin,
a citromos krémhez: 4 to jás, 10 dkg kris tály cu kor, 2 dl fôzôtejszín,
2 cit rom re szelt hé ja, 12 evôkanál cit rom lé
1. A tész tá hoz a lisz tet a cu kor ral össze for gat juk, a hi deg mar ga rin nal el -
mor zsol juk, majd annyi hi deg víz zel dol goz zuk össze, amennyi vel össze -
áll. Folpackba cso ma gol juk, és hûtôszekrényben pi hen tet jük kb. 30 per cen
át; de el ké szít het jük a sü tést megelôzô éj sza ka is.
2. Egy ala csony pe re mû, kb. 24 cm átmérôjû tor ta for mát (le het ha gyo má -
nyos kap csos tor ta for ma is) mar ga rin nal ki ke nünk, majd a tész tát be le -
nyomkodjuk (elôtte egy kicsit kinyújthatjuk, így könnyebb vele dolgozni).
Vil lá val né hány he lyen meg szur kál juk, majd elômelegített sütôben, kö ze -
pes láng gal (180 °C; lég ke ve ré ses sütôben 165 °C) kb.15 perc alatt
elôsütjük.
3. Ez alatt a töl te lék hez a to já so kat a cu kor ral jó ha bos ra ke ver jük, ez elekt -
ro mos habverôvel, ma xi má lis fo ko za ton 3-4 perc; majd a tej színt hoz zá -
ad va még fél per cig ke ver jük. Elôször a jól meg mo sott cit ro mok hé ját
re szel jük be le, majd ap rán ként (ka na lan ként) be le dol goz zuk a cit rom le -
vet is.
4. Az elôsütött tész tá ra önt jük, és a sütôbe vissza tol juk 20-25 perc re. A for -
má ban hagy juk ki hûl ni, csak azu tán sze le tel jük fel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!