Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához: 1,5 dkg élesztô, 1,75 dl lan gyos tej, 1 kis ka nál kris tály -
cu kor, 36 dkg fi nom liszt, 1 to jás, fél mok kás ka nál só, 3-4 dkg Rama sütômargarin,
a töl te lék hez: 6 dkg Rama sütômargarin, 6-6 dkg da rált dió és por cu kor, a nyúj -
táshoz: finomliszt , a forma kikenéséhez: 2 dkg Rama sütômargarin, a tetejére és
az oldalára: 6 dkg Rama sütômargarin, 1 evôkanál kris tály cu kor, 4 evôkanál
fôzôtejszín, 1 csomag vaníliás cukor
1. Az élesztôt a lan gyos tej be mor zsol juk, és a cu kor ral me leg he lyen kb. 10
perc alatt föl fut tat juk. A lisz tet egy nagy tál ba tesszük, a kö ze pét ki mé -
lyít jük. Be le üt jük a to jást, rá önt jük a föl fut ta tott élesztôt, meg sóz zuk, és
7-8 perc alatt hó lya gos ra da gaszt juk. A vé ge fe lé az ol vasz tott mar ga rint
is beledolgozzuk. Ak kor jó, ha olyan tész tát ka punk, ame lyik el vá lik az edény
fa lá tól, se ke mény, se lágy. Lan gyos he lyen 45-50 per cen át ke leszt jük.
2. Ez alatt a töl te lék hez a pu ha (szobahômérsékletû) mar ga rint a da rált di -
ó val és a por cu kor ral össze ke ver jük. A tész tát fi no man át gyúr juk, majd
enyhén belisztezett gyúrólapon 3 milliméter vastagságú téglalappá nyújt -
juk. A dió krém mel meg ken jük, ezt egy ned ves kés sel a leg könnyebb, majd
akár a piskóta- te ker cset, szo ro san föl te ker jük. Fon tos, hogy 5-6 cm-nél
ne le gyen vas ta gabb, mert ak kor nem fér be le a for má ba. Ez után 12 egy -
for ma sze let re vág juk.
3. Ol da lu kat ol vasz tott mar ga rin nal egyen ként kör be ken jük, majd egy kö -
ze pes muffinsütô mar ga rin nal ki kent mé lye dé se i be fek tet jük. Te te jü ket a
ma ra dék mar ga rin nal meg ken jük és elômelegített sütôben, kö ze pes láng -
gal (180 °C; lég ke ve ré ses sütôben 165 °C) 12 per cig süt jük. Ek kor a cu -
kor ral éde sí tett tej szín nel meg lo csol juk, és kb. 20 °C-kal
erôsebb lánggal to váb bi kb. 12 per cig süt jük. Még
me le gen a va ní li ás cu kor ral meg hint jük.
Dió helyett mákkal, kakaóval és fahéjjal is
tölt hetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!