Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mennyiség: kb. 60 darab Nehézségi fok: nagyon könnyû
Elkészítési idô: 45 perc
Hozzávalók: 20 dkg Rama sütômargarin, 2 dl (20 dkg) kris tály cu kor (bar na
cu kor is le het), 1 to jás, 5 dl (35 dkg) fi nom liszt (a fe le Graham-liszt is le -
het), 2 evôkanál ke se rû ka kaó por, 2 mok kás ka nál sütôpor, fél cso mag va -
ní li ás cu kor, a te te jé re: 1 to jás, 3 evôkanál kris tály cu kor
1. A pu ha (szobahômérsékletû) mar ga rint és a cuk rot egy tál ban, fa ka nál -
lal ki ke ver jük. A to jást hoz zá ad juk, és si má ra dol goz zuk. A lisz tet a ka -
ka ó val, a sütôporral meg a va ní li ás cu kor ral össze ke ver jük, majd a
cuk ros mar ga rin nal össze gyúr juk.
2. A tész tát 6 egyenlô – kb. 13 dkg-os– rész re oszt juk, és egyen ként jó ujj -
nyi vas tag sá gú ru dat sod runk belôle, ami ket egy más mel lé, sütôpapírral
bé lelt nagy tepsibe fek te tünk.
3. A te te jü ket uj junk kal kis sé el la pít juk úgy, hogy két ujj nyi szé les tész ta -
csí ko kat kap junk. Fel vert to jás sal mind egyi ket le ken jük, a cu kor ral meg -
szór juk.
4. Elômelegített sütôben, a kö ze pes nél erôsebb láng gal (200 °C; lég ke ve -
ré ses sütôben 175 °C) kb. 15 per cig süt jük. Vi gyáz zunk, hogy át sül jön,
de ne hogy ki szá rad jon. 2-3 perc nyi pi hen te tés után a tep si ben, még me -
le gen réz su to san föl vág juk. Egy rúd ból 10 kek szet ka punk. Ha ki hûlt,
jól zá ró dó fém do boz ba (pl. te ás do boz) rak juk, így tá rol juk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!