Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A karácsony egyik legszebb szimbóluma közé tartozik a karácsonyfa. Ezzel
a recepttel nem csak örökzöldként díszítheti otthonod, hanem
süteményként is.
A karácsonyfa alapja a mézeskalács tészta.
Mézeskalács receptje:
A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A
közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól
összedolgozzuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a
lisztet, ezért a liszt egy kis részét az elején félretesszük, és a
kidolgozáskor gyúrjuk a tésztához.) A deszkát bőven meglisztezhetjük.
Arra figyelni kell, hogy ne legyen túl lágy a tészta, mert akkor
túlságosan megdagad a sütőben, "elfolyik" a forma, és ráadásul lukacsos
lesz a sütemény felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és
alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki.
Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott,
kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni
kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a
tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kicsit meglisztezni.
A kisütött formák felületét cukormázzal díszíthetjük. Ehhez csipet sóval
felverünk egy tojásfehérjét. A kemény habhoz mintegy hat-hét közepes
kanálnyi cukrot keverünk. A cukorhab egy kis részét nejlonzacskó sarkába
töltjük. Ezután a zacskó sarkára vágunk egy kis lyukat. A díszítésbe
bevonhatjuk a család apraja nagyját, jó kis karácsonyi hangulatot
teremthetünk vele.
Miután elkészítettük a mézeskalács tésztánkat, neki is kezdhetünk a
karácsonyfa készítésének. Tíz csillagra lesz szükségünk, úgy, hogy a
csillagok csökkenő méretűek legyenek. Szupermarketekbe lehet kapni
különböző méretű tészta szaggatókat, de ha mégsem lenne kéznél, akkor
sütőpapírból készítsünk sablonokat, tegyük a tésztára és késsel vágjuk
ki a sablon körül. Ha már meg van mind a tíz csillag, akkor tegyük be az
előmelegített sütőbe. Közbe készítsük el a díszítéshez szükséges mázat.
A karácsonyfát úgy kell összeállítani, hogy a legnagyobb csillag
tetejét kenjük be mázzal és ragaszuk rá a következő csillagot csökkenő
sorrendbe és folytassuk, így tovább, az utolsó csillagnak a tetejét ne
kenjük be mázzal, majd csak készítsünk rá valami szép kis díszítést. A
fenyőfánk széleit kis pöttyökkel is díszíthetjük akár.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!