Karácsony: Illatozó mécsestartók

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

illatozo-mecsestartok-mini
A karácsonyhoz hozzátartozik már a narancsillat is. Ne csak együk a narancsot, csinálhatunk a héjából alkalmi mécsestartót is aminek remek illata van.

 

Alapanyagok, kellékek: narancs vagy grapefruit, kés, illatozo-mecsestartok-abra1kanál, sniccer, hagyományos filctoll, teamécses.

Az előkészületek: Mielőtt hozzákezdenénk az alkotáshoz, ejtsüknéhányszor az aljára a gyümölcsöt, és kissé nyomkodjuk is meg, hogy akkor is stabilan álljon, miután kiszedtük a belsejét. Vágjuk le éles késsel a gyümölcs tetejét, és körben, a pereme mentén  válasszuk el héjától a húsát. Evőkanállal szedjük ki a gyümölcsöt úgy, hogy a belső fehér hártyát is kaparjuk ki (óvatosan, nehogy elszakadjon a héj). Ezután kezdhetjük a díszítést.
illatozo-mecsestartok-abra2
A pödrött: Látványos tálkát készíthetünk úgy, hogy keskeny háromszögeket vágunk ki a grapefruitból, a peremétől indulva a héj kétharmadáig. Az így megmaradt alsó háromszögeket egyesével pödörítsük befelé.

illatozo-mecsestartok-abra3
A pöttyös: A díszítés egyszerű módja, ha apró köröket szúrunk ki a héjből. Erre használhatunk filctollkupakot ( a szívószál erre a célra túl gyenge). A lyukacskák ne essnek túl közel egymáshoz, mert különbem elszakadhat a héj.

 

illatozo-mecsestartok-abra4A rácsos: Először a héj alsó egyharmadánál szúrjuk ki körben a kis karikákat, de ne túl közel egymáshoz, mert a függőleges bevágásnak is be kell férnie. Ezeket a kissé íves bevágásokat sniccerrel hasítsuk ki a héjből, de ügyeljünk arra, hogy az alsó résznél  ne vágjuk el teljesen! Amikor körbe értünk, az íveket toljuk a héj belsejébe, majd húzzuk ki a mellette lévőkörnyíláson. Ugyanezzel a mozdulattal a legvégét hajlítsuk is vissza a nyílásba. Amikor a gyümölcshéj még friss, könnyen hajlítható, tekerhető bármilyen  alakzatba, így érdekes térbeli minták sorozatát alakíthatjuk ki.

 

Fontos Tippek! Száradáskor a gyümölcshéj zsugorodik, egy-két  nap után az oldalak megrogynak, ezért ha tartós darabokat akarunk készíteni érdemes  használat előtt megszárítani a héjakat. Tömjük ki a belsejüket alufóliával, hogy a minta ne sérüljön, de kellően feszesen tartsa a falát. Szellős helyre téve, szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt kiszárad, de sütőben kb. 50 fokon néhány óra alatt elérhetjük ugyanezt az eredményt. A sütő ajtaját fakanállal támsszuk ki.

Címkék: karácsonyi ötletek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu