Karácsony: Karamellás hatlapos

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók a tésztához: kb. 1.5 dl tej, 1 csomag szalalkáli (15 gramm), 60 dkg
fi nom liszt (még jobb, ha a fe le ré tes liszt), 10 dkg Rama sütômargarin, 12 dkg
por cu kor, 2 to jás, kés hegy nyi só, 1 cit rom re szelt hé ja, a nyújtáshoz: finomliszt,
a krémhez: 40 dkg kris tály cu kor, 1.6 li ter tej, 2 cso mag (2x36 gramm) fôzni va ló
va ní lia ízû pu ding por, 2 cso mag (2x54 gramm) fôzni va ló cso ko lá dé ízû pu ding -
por, 3 evôkanál cuk ro zat lan ka kaó por, 2 cso mag va ní li ás cu kor, 25 dkg Rama
sütômargarin
1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, és a szalalkálit belekeverjük. A lisztet egy
na gyobb tál ban a mar ga rin nal el mor zsol juk, majd a szalalkális tej jel, a por cu -
kor ral, a to jás sal, a só val és a cit rom héj jal jól kezelhetô tész tát gyú runk belôle.
2. Ez után 6 – egyen ként kb. 18 dkg-os – rész re oszt juk, és eny hén meg lisz te zett
gyúrólapon egyenként kb.25x30 cm-es, 2-3 milliméter vastagságú lapokká
nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne hólyagosodjon föl.
Elômelegített sütôben, kö ze pes láng gal (180 °C; lég ke ve ré ses sütôben 165 °C)
kb.8 per cig süt jük, vi gyáz va, mert gyor san meg ég het. (Sü lés köz ben a szalalkáli
mi att kel le met len il lat áraszt hat ja el a kony hát, de ez nem je lent hi bát!) Még
me le gen le húz zuk ró la a sütôpapírt. A má sik 5 la pot ugyan így süt jük meg.
Nem kell meg ijed ni, ki csit ke mény lesz a tész ta – vi gyáz ni is kell ve le, mert
könnyen tö rik –, de ha majd meg tölt jük a krém mel, más nap ra meg pu hul.
3. A krémhez a cukrot egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, világosbarnára
karamellizáljuk, az tán óva to san, mert elég gé fröcs köl, 6 de ci te jet rá ön tünk.
A hi deg tejtôl a cu kor meg fog ke mé nyed ni, de nem kell meg ijed ni, kis lán gon
fölforralva a tejet, a karamell 4-5 perc alatt fölolvad benne. A maradék tejet a
kétféle pudingporral és a kakaóporral simára keverjük, a forró karamellás tej -
hez öntjük, a vaníliás cukorral ízesítjük, és kevergetve pár perc alatt sûrû krémmé
fôzzük. Meg vár juk amíg ki hûl, majd elekt ro mos habverôvel kré mes re
keverjük, és kanalanként beledolgozzuk a puha (szobahômérsékletû)
margarint is.
4. Ezzel a krémmel úgy rétegezzük egymásra a tésztalapokat, hogy
a te te jé re is jus son belôle – nagy já ból 6 evôkanálnyi
kerül minden lapra. Letakarva egy éjszakán át
hûtôszekrényben pihentetjük, hogy a tésztája
kellôen megpuhuljon, és
egy ki csit a krém ízét is
átvegye.

Címkék: karamellás hatlapos

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu