Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg vé kony bar na hé já tól is meg fosz tott na túr pi -
rított mogyoró (törökmogyoró is lehet), 8 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor,
a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütômargarin, az összeállításhoz: 2 evôkanál
kristálycukor, a krém hez: 8 tojássárgája, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycu -
kor vagy bar na cu kor, 20 dkg Rama sütômargarin, a tetejére: 10 dkg kris tályvagy
porcukor, 5 dkg vékony barna héjától is megfosztott natúr pirított mogyo -
ró, 1 evôkanál olaj
1. A tésztához való mogyorót diódarálóban megôröljük, majd 1 evôkanálnyit fél -
reteszünk belôle a tepsi leszórásához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a
végefelé ap rán ként a cuk rot is be le dol goz zuk úgy, hogy a hab egy re ke mé -
nyebb legyen. A mogyorót beleforgatjuk.
2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, és a félretett mogyoróval megszórjuk.
A tésztát egyenletesen belesimítjuk. Elômelegített sütôben, közepes lánggal
(180 °C; lég ke ve ré ses sütôben 165 °C) kb.20 per cig süt jük. Amint ki vet tük a
sütôbôl, cukorral behintett gyúrólapra borítjuk, és három egyenlô csíkra vág -
juk. Mi re ki hûl, meg ke mé nye dik, szin te olyan lesz, mint a kôfal, in nen a ne ve.
Csak akkor puhul meg, amikor megtöltve pihentetjük.
3. A krémhez a tojássárgáját a csokoládéval, a cukorral és a margarinnal egy lá -
bas ba rak juk, majd ke ver get ve, pár perc alatt si ma krém mé fôzzük, de fel forr -
nia nem kell. Ha ki hûlt, hûtôszekrényben der meszt jük 1-2 órán át, majd jó
habosra keverjük, és a tésztacsíkokat (ha egy kicsit törnek, akkor sincs baj,
mert a krém össze tart ja) ez zel meg tölt ve egy más ra ré te gez zük úgy, hogy a
tetejére meg az oldalára is jusson belôle.
4. Hûtôszekrényben 1 na pon át pi hen tet jük, ez alatt össze érik, és a tész ta is meg -
puhul. A tetejére szánt cukrot egy serpenyôben világosbarnára karamellizáljuk,
majd a mogyorót belekeverjük. A tûzrôl levéve olajjal megkent alufóliára ka -
nalazzuk, dermedni hagyjuk.
5. Ha kihûlt ez a gril lázs, egy zacs kó ba tölt jük, és sod ró fát gör get ve raj ta dur vá -
ra törjük. Tálalás elôtt a torta tetejére és oldalára szórjuk, végül a
süteményt forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Ebben a tortában nincs liszt,
így lisztérzékenyek is
fogyaszthatják.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!