Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához: 55 dkg finomliszt, 2 csapott kiskanál sütôpor, 20 dkg kristálycu -
kor, 20 dkg Rama sütômargarin, 1 to jás, 1 kis po hár (150 gramm) tej föl, a töl te lék -
hez: kb.1,5 kg meggy (idé nyen kí vül fa gyasz tott vagy le csö pög te tett befôtt is le het),
a nyújtáshoz: finomliszt, a kókuszhabhoz: 4 dl hab tej szín (még jobb a nö vé nyi tej szín),
2-3 evôkanál porcukor, 1 csomag habfixáló, 2 evôkanál kókuszreszelék
1. A tész tá hoz a lisz tet a sütôporral össze for gat juk, majd a cu kor ral és a hi deg mar -
garinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojással és a tejföllel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Vastag hengerré formáljuk, és nyomban 15 egy for ma (nagy já ból 7 dkg-os)
rész re vág juk. Egyen ként folpackba cso ma gol juk, és be rak juk a hûtôszekrénybe
1 órá ra.
2. Ezalatt a meggyet leszárazzuk, kimagozzuk; ha fagyasztottból készítjük, akkor azt
szobahômérsékleten fölengedjük; ha befôttbôl csináljuk, akkor azt lecsöpögtetjük.
3. Egy gyú ró la pot meg lisz te zünk, 1 tész ta da ra bot rá te szünk. Kb.30x10 cm-es tég -
la lap pá nyújt juk. Fe lénk esô ol da lát le csö pög te tett meggyel vé gig rak juk (14-15
szem fér el raj ta), majd szo ro san föl csa var juk, és sütôpapírral bé lelt tep si be rak -
juk. Még 4 te ker cset hen ger ge tünk ugyan így, ami ket az elôzô mel lé te szünk, s ki -
csit egymáshoz nyomkodjuk, hogy sütéskor egybekeljenek. Elômelegített sütôben,
a kö ze pes nél ki csit na gyobb láng gal (200 °C; lég ke ve ré ses sütôben 180 °C) 22-24
per cig süt jük.
4. Ez alatt elôkészítjük a ma ra dék 10 tész tát, de eze ket már úgy rak juk a sütôpapírral
bé lelt tep si be, hogy né gyet, az tán hár mat, majd kettôt nyo munk egy más hoz, és
mel lé tesszük az egyet len ár ván ma rad tat is. Ugyan úgy süt jük, mint az elôzô tész -
tát. Meg vár juk, amíg az összes tész ta ki hûl.
5. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként
beleszórjuk, azután hozzáadjuk a habfixálót, majd a kókuszreszeléket is.
6. Gyorsan nekilátunk a „házikó“ összeállításának, mert a hab hamar megszilárdul.
Egy nagy lapos tálra tesszük az öttekercses tésztát, és kókuszhabot simítunk rá.
Ügyesen ráillesztjük a négytekercses tésztát, és habot simítunk erre is. Így építkezünk,
ré te ge zünk fel fe lé, amíg a tész ta el nem fogy. A ma ra dék kó ku szos tej színt
mind két ol da lon rá si mít juk kör ben a „há zi kó ra“, majd me leg víz be már tott
evôkanállal meg min táz zuk a teteôcserepek he lyét is. Jól be hût jük.
7. A tortát forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, így tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!