Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Az élesztőt a cukorral, a langyos vízzel,
a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet
tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős
keveréket, és fényesre, hólyagosra dagasztjuk (kézzel, robotgép
dagasztóspiráljával vagy kenyérsütőgép kelt tészta programjával). Meleg
helyen a kétszeresére hagyjuk kelni (kb. 45 perc).
2. Eközben elkészítjük a lúgos vizet: legalább 20 cm átmérőjű lábasban a
vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a szódabiakrbónát (vigyázat,
habzik!).
3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 24 részre osztjuk (1 db kb. 70 g).
Ezekből a darabokból téglalapot nyújtunk, majd feltekerjük, kifliket
formázunk belőlük.
4. A kifliket párosával a gyöngyöző lúgos vízbe tesszük. Addig főzzük,
míg felúsznak a víz tetejére (kb. 10 másodperc), majd megfordítjuk a
másik felükre is. Ezután szűrőlapáttal kivesszük a fürdőből, és
sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. Ugyanígy járunk el a többi
kiflivel is. Ez az adag pont 2 nagy tepsire fér rá.
5. Konyharuhával letakarva, meleg helyen ismét 30 percig kelesztjük.
Majd kb. 1 cm mélyen bevagdossuk a kifliket. Megszórhatjuk sóval vagy
reszelt sajttal.
6. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt barnára sütjük. A kifliket rácson hagyjuk kihűlni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!