Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg finomliszt, 1 csomag sütôpor, csipetnyi só, 5 dkg
por cu kor, 1 cit rom re szelt hé ja, 20 dkg Rama sütômargarin, 1 to jás, 1 evôkanál
tejföl, a töltelékhez: 4 to jás, 20 dkg por cu kor, 20 dkg da rált dió, fél cit rom ki fa -
csart leve, fél csomag vaníliás cukor, maréknyi (2-3 dkg) zsemlemorzsa, 2 üveg
(7,2 dl-es ) ma go zott meggybefôtt (idény ben kb.80 dkg friss meggy), a nyújtáshoz:
finomliszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütômargarin
1. A tész tá hoz a lisz tet a sütôporral, a só val, a por cu kor ral és a re szelt cit rom héj -
jal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A tojással – ezt kissé fel -
verjük, és egy keveset félreteszünk belôle a tészta lekenéséhez – és a tejföllel
össze gyúr juk, majd folpackba cso ma gol va be tesszük a hûtôszekrénybe, amíg
a tölteléke elkészül.
2. Utóbbihoz a tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzá -
adjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral ízesítve kemény
hab bá ver jük, majd óva tos moz du lat tal, hogy ne tör jük, az elôzô
masszába forgatjuk.
3. A tészta kétharmadát enyhén meglisztezett gyúrólapon 30x35 cm-re nyújtjuk,
majd egy margarinnal kikent, ekkora közepes tepsibe tesszük. Nagy
tep si ben is süt het jük, de eb ben az eset ben se nyújt suk na gyobb ra a tész tát!
Zsemlemorzsával meghintjük, majd egyenletesen rászórjuk a jól lecsöpögte -
tett magozott meggybefôttet. A diós keveréket egyenletesen rásimítjuk. A ma -
radék tésztából vékony rudakat sodrunk, amivel berácsozzuk a sütemény
tetejét. A tészta gyúrásánál félretett tojással a tésztát lekenjük.
4. Elômelegített sütôben, kö ze pes láng gal (180 °C; lég ke ve ré ses sütôben
165 °C) 40-45 perc alatt meg süt jük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!