Karácsony: Ôszibarackos tejfölös sütemény

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg fi nom liszt, 1 cso mag sütôpor, 20 dkg por cu kor,
25 dkg Rama sütômargarin, 1 cit rom, 4 to jás sár gá ja, a töltelékhez: 2 cso mag
(2x36 gramm) fôzni va ló va ní lia ízû pu ding por, 6 dl tej, 6 evôkanál kris tály cu kor,
1 nagy do boz (400 gramm) tej föl, 50-60 dkg ke mény hú sú ôszibarack (idé nyen
kívül kb.40 dkg konzervbarack), 4 tojásfehérje, a tészta nyújtásához: finomliszt,
a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütômargarin, a lekenéshez: 1 to jás, a tetejére:
vaníliás porcukor
1. A tész tá hoz a lisz tet a sütôporral és a por cu kor ral össze for gat juk. A mar ga -
rinnal elmorzsoljuk, a jól megmosott citrom reszelt héjával és 1-2 kiskanál cit -
rom lé vel íze sít jük, majd a to já sok sár gá já val össze gyúr juk. Két rész re
oszt juk, majd folpackba cso ma gol juk, és be tesszük a hûtôszekrénybe leg -
alább 30 perc re.
2. Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingport a tejben simára keverjük, a cu -
korral ízesítjük, és kevergetve sûrûre fôzzük. Hûlni hagyjuk, majd a tejföllel
összekeverjük. A barackokat meghámozzuk, félbevágva a magjukat kiemel -
jük, hú su kat kb. 2 cm-es koc kák ra vág juk, a tej fö lös masszá hoz ad juk. Ha
konzervbôl készítjük, akkor a gyümölcsöt lecsöpögtetjük, azután daraboljuk
föl. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az elôzôekbe forgatjuk.
3. Az egyik tésztacipót meglisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy egy
20x35 cm-es, margarinnal kikent tepsibe éppen beleférjen. A tejfölös barackos
masszát rásimítjuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a tetejére fektetjük.
4. Felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd elômelegített sütôben,
kö ze pes láng gal (180 °C; lég ke ve ré ses sütôben 165 °C) kb. 40 per cig süt jük.
A tep si ben hagy juk ki hûl ni, majd né hány órá ra hûtôszekrénybe tesszük, mert
csak akkor szeletelhetô, ha jól kihûlt. Kockákra vágva, vaníliás porcukorral
megszórva tálaljuk.
Nem könnyû a tésztával dolgozni, mert törik, viszont ha több lisztet adunk hozzá,
akkor sütés után száraz lesz. A kevésbé gyakorlottaknak segítség
lehet, ha a tésztát 2 sütôpapír lap között nyújtják ki, és errôl
borítják át a tepsibe.

Címkék: Ôszibarackos tejfölös sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu