Karácsony: Sakktorta

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók a tésztához: 14 to jás, 14 evôkanál kris tály cu kor, 13 evôkanál fi nom liszt, 1 cso -
mag sütôpor, 1-1 evôkanál víz és ke se rû ka kaó por, a tepsi kikenéséhez és a tészta beszórásához:
Rama sütômargarin, fi nom liszt, a krém hez: 1 csomag fôzni való csokoládé izû
pu ding por, 4 dl tej, 4 evôkanál kris tály cu kor, 25 dkg Rama sütômargarin, 25 dkg por cu -
kor, 10 dkg da rált dió, 1 evôkanál rum, 1 cso mag va ní li ás cu kor, a máz hoz: 20 dkg ét cso -
ko lá dé, 15 dkg por cu kor, 6 dkg Rama sütômargarin, 6 evôkanál víz
1. A tész tá hoz 7 to jást, 7-7 evôkanál cuk rot és lisz tet, meg fél cso mag sütôport ki mé rünk.
A tojások sárgáját 6 evôkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény
hab bá ver jük, a végefelé 1 evôkanál cuk rot is be le dol go zunk. Egy har ma dát a cuk ros
tojássárgjához tesszük. A lisz tet fél cso mag sütôporral össze ke ve rünk, egy har ma dát az
elôzôekre szitáljuk, óvatosan össze forgatjuk. A többi tojáshabot meg lisztet ugyanígy,
két részletben adjuk hozzá. Margarinnal kikent, belisztezett nagy tepsiben egyenlete -
sen elkenjük. Elômelegített sütôben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütôben
165 °C) kb. 20 per cig süt jük. A sütôbôl ki vé ve a te te jét liszt tel eny hén meg hint jük,
majd azonnal gyúródeszkára borítjuk.
2. A maradék hozzávalókból ugyanígy egy kakaós piskótalapot sütünk (a vizet a cukros
tojáshoz, a kakaót a liszthez kell keverni).
3. A krémhez a pudingport a tejjel és a kristálycukorral kevergetve pár perc alatt sûrûre
fôzzük, és meg vár juk, amíg tel je sen ki hûl. A pu ha (szobahômérsékletû) mar ga rint elô -
ször magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A pudingot krémesre keverjük, a
cukros margarint kanalanként beledolgozzuk. A diót hozzáadjuk, a rumban föloldott
vaníliás cukorral ízesítjük.
4. A két fé le pis kó tát hosszá ban olyan szé les csí kok ra vág juk, mint ami lyen vas tag a tész -
ta, így lesz min den ol da la egyenlô.
5. Egy 24 cm átmérôjû tor ta for ma al ját és ol da lát folpackkal bur kol juk. Az al ján, az ol da -
lához egy csík kakaós piskótát simítunk, a krémmel, kés segítségével körbekenjük. A
másik piskótából egy csíkot hozzásimítunk, krémmel megkenjük. Ezt a mûveletet addig
foly tat juk, míg a for ma al ja meg nem te lik. A te te jét krém mel vé ko nyan meg ken jük.
6. A „második emeleten“ a tortaforma falához elôször egy sima piskótacsíkot
simítunk, majd ha megkentük krémmel, egy kakaósat simítunk hozzá. Fel -
vált va ugyan így tölt jük. Ha kész, egy ke vés krém mel meg ken jük a te te jét.
Még egy sort rakunk rá, amit a kakaós piskótával kezdünk. A maradék
krém mel meg ken jük, hûtôszekrényben leg alább 3 órán át der meszt jük.
7. A mázhoz valókat kevergetve simára fôzzük, fölolvasztjuk. A tortát
tál ra bo rít juk, a for mát és a fó li át le szed jük ró la, majd a tész tát a cso ko -
ládémázzal bevonjuk úgy, hogy az oldalára is jusson belôle. Hûtô -
szekrényben dermedni hagyjuk.
8. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük,
ilyenkor érik be fáradozásunk
gyümölcse, a szeletek metszete a sakktáblá -
hoz lesz ha son ló.

Címkék: sakktorta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu