Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
30 dkg mandula,
30 dkg kristálycukor,
6 dkg méz,
1 dl víz.
A cukrot és a vizet egy nyeles edénybe tesszük, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, vízbe mártott ecsettel mossuk körbe az edény oldalát, hogy a cukorkristályok mind az oldatba kerüljenek. A főzést a forrás után addig kell végezni, amíg a cukor elfövi a felületén keletkezett habot. Ekkor tesszük bele a mézet és főzzük vele tovább a cukrot addig, amíg a hólyagpróbát ki nem állja. Ez nem valami ördöngös dolog. Vékony drótból kis karikát hajtunk, aminek szára van, bemártjuk az oldatba, s ha a karikára a cukor hártyaként feltapad, s ráfújva hólyag keletkezik, a főzet tökéletes. A következőkben az előzőleg többször átmosott mandulát lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd felforraljuk. A forró vízben a mandula héja fellazul, amit leszedünk, majd a belsejét szárazra törölve - összetörjük, lehetőleg nagyon finomra. A tört mandulabelet összekeverjük a felfőtt cukorral, porcukorral behintett tálcára terítjük és kihűtjük. Ha a marcipán túl puha lenne, porcukorral begyúrva javíthatunk rajta, ha meg túl keményre sikerül, akkor vizes kézzel kell átgyúrni. A diómarcipán ugyanígy készül, csak a masszába a mandula helyett diót teszünk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Mézeskalács ház
Havas háztető
Gesztenyés krémes