Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 20 dkg darált mogyoró
» 6 dkg liszt
» 4 e.k. tejszín
» só
» 6 dkg cukor
» 3 tojás
» A birskompóthoz:
» 4 birsalma
» 1 narancs
» 2 e.k. méz
» 0,5 dl narancslikőr
Fogunk egy tálat, beleöntjük a lisztet, a tejszínt, csipetnyi sót, a cukrot a tojásokat beleütjük, majd beleszórjuk a mogyorót és összekeverjük. 15-20 percig pihenni hagyjuk, közben a birsalmát meghámozzuk, fölvágjuk, beledobjuk egy lábosba, ráreszeljük a narancs héját, majd a levét ráfacsarjuk, rácsorgatjuk a mézet és annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje. Föltesszük a tűzhelyre és addig főzzük, amíg a birsalma meg nem puhul, ezután lefedjük és hűlni hagyjuk. Ezután a korábban összekevert mogyorós masszából galuskákat szaggatunk és olajon kisütjük őket. Miután kihűlt a birs, beleöntünk egy kis narancslikőrt és beledobhatunk pár egész mogyorót is, majd a galuskákkal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető