Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» A rázott tésztához:
» 100g étcsokoládé
» 170g vaj
» 2 kemény banán
» 270g búzaliszt
» 3 csapott teáskanál sütőpor
» 150g cukor
» 1 tasak vanillincukor
» 4 tojás
» 150ml banánital
» A tetejére:
» 50g vagdalt tejcsokoládé
A csokoládét darabokra törjük, a vajjal edénybe tesszük és keverés közben alacsony hőfokon felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Meghámozzuk a banánt és apróra kockázzuk.
A sütőporral elkevert lisztet egy jól záródó kb. 3L-es edénybe szitáljuk. A vanillincukorral és cukorral összekeverjük, majd a banánitalt, a banánkockákat, a tojást és a vajmasszát hozzáadjuk. Az edényt szorosan lezárjuk a tetejével.
15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók,
majd egy keverőkanál vagy habverő segítségével az egészet alaposan
összekeverjük, így az edény falára tapadt tésztaszemcsék is
belekeverednek.
A tésztát ezután egy 30x11 cm-es kikent szögletes formába töltjük és a formát a sütő rácsára tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb.160°C (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
sütési idő: 45-55 perc
A csokoládét finomra vagdaljuk a tetejéhez. 10 percig a formában pihentetjük a süteményt, majd a süteményrácsra borítjuk. A csokoládét rászórjuk a meleg süteményre és egészen hagyjuk kihűlni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető