Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 40 dkg liszt
» 1 tojás
» 2 dkg élesztő
» 7 dkg margarin
» 5 dkg cukor
» 1-2 dl langyos tej
» fél citrom reszelt héja
» a töltelékhez:
» 15 dkg cukor
» 10 dkg margarin
» 20 dkg darált dió keveréke
Az élesztőt fél dl langyos tejben
felfuttatjuk, és a tésztához való anyagokat összegyúrjuk. A tésztát jól
kidolgozzuk, háromnegyed óráig langyos helyen pihentetjük.
Tipp: ha a tésztát tároló edényt félig meleg vízbe helyezzük egy másik edénybe, a tetejét pedig lefedjük konyharuhával, akkor sikerül a kelesztés.
Utánna kissé meggyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. A tölteléket a téglalapra
egyenletesen elkenjük, henger alakúra felcsavarjuk, majd a hengert 3 cm
széles szeletekre vágjuk.
Tipp: ha a nyers tésztát két részre vágva nyújtjuk, töltjük, tekerjük,
akkor könnyebb vele dolgozni, akár kisebb asztalon is. És persze
kisebbek lesznek a sütik.
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire osztjuk el a süteményeket, egymástól távol. a tetejüket felvert tojással megkenjük, kristálycukorral
meghintjük, majd langyos sütőben fél óráig kelesztjük. Kelesztés után a
sütő ajtaját nem nyitjuk ki, átkapcsoljuk 180 fokra, és a darabokat
aranysárgára sütjük. Ha a tészta megsült , 5 dkg cukorral édesített, 1-2 dl tejjel meglocsoljuk , és még pár percig a sütőben hagyjuk.
Tipp: Ha a szeletek alját összehúzzuk a tésztát, a margarin, miután
elolvad, nem folyik szét a tepsin. Ha azt szeretnénk, hogy a süti
virágként kinyíljon, akkor a szeletek tetejét késsel keresztben 1 cm mélyen bevágjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető