Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tésztához:
500 g
omlós linzertészta
Töltelékhez:
500 g
gesztenyepüré
50 g meggy
50 g porcukor
Fehérje habhoz:
2
db tojás fehérje
120 g kristálycukor
1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
Az omlós linzertésztával
kishajó- vagy gyümölcskosár-formát
bélelünk ki, majd előmelegített 180 °C-os
sütőben kisütjük. Még melegen kifordítjuk
a formából. Ha kihűlt, apróra vágott
meggyel szórjuk meg.
A gesztenyepürét porcukorral
habosra keverjük, majd a meggyel meghintett formába
töltjük. Ezután elkészítjük a
fehérjehabot: a tojásfehérjét a
kristálycukorral állandó keverés
közben kb. 50 °C-ra melegítjük, majd a
citromlével kihűlésig kemény habbá
verjük. A betöltött hajócska tetejére kis
halmokat formázunk a habból.Előmelegített, 220
°C-os sütőbe helyezzük, és addig sütjük
(kb. 1 perc), amíg a fehérjehab egy kicsit megpirul.
Kihűlés után tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető