Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 4 db tojás
» 18 dkg kristálycukor
» 4 ek víz
» 15 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 8 db őrölt szegfűszeg
» Krém:
» 4 dl tej
» 3 ek kristálycukor
» 1 csomag mogyoróízű pudingpor
» 15 dkg margarin
» 15 dkg porcukor
» Díszítés:
» 20 dkg kristálycukor
» 5 dkg darált kesudió
A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet habosra keverjük. Egy másik tálba összekeverjük a réteslisztet, az őrölt szegfűszeggel, és a sütőporral, majd fokozatosan hozzá keverjük a tojássárgájához.
A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab
ne törjön meg. Előmelegített sütőben, margarinnal és lisztel
kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2
lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle
magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik
süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és
óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. A tetejét
ismét megkenjük a krémmel. Hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni,
majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből. cukorgolyókkal díszítjük, és kockákra vágjuk.
Krém:
1 dl tejben csomómentesre keverjük a mogyoró ízű pudingport. A maradék tejben elkeverjük a kristálycukrot, és felforraljuk.
Ha felforrt belekeverjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd addig keverjük, míg ki nem hűl.
A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg krémhez, és jól elkeverjük.
4-5 ek-al kenjünk meg a sütemény tetejét, és a többi krém kerül a süteménylapok közé.
Díszítés:
Megpirítjuk a kristálycukrot, és hozzákeverjük a kesudiót. Margarinozott
márványlapra simítjuk és hagyjuk hűlni. Margarinba mártott késsel kis
darabokat csípünk le belőle, és margarinos kézzel borsó nagyságú golyókat gyúrunk. Figyeljünk oda, hogy gyorsan dolgozzunk, mert hamar megdermed. Ezeket nyomkodjuk a krémbe.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető