Karácsony: Kacsamáj véres hurkával

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

» 50 dkg nyers, ereitől megtisztított kacsamáj
» 10 dkg véres hurka
» 1,5 dl tejszín
» 1 fej vöröshagyma
» 3 csipetnyi zselépor
» 1 felnégyelt alma
» 0,6 dkg
» 0,2 dkg bors
» 0,2 dkg cukor
» 0,3 dl muskotálybor
» vaj
» cukor

A kacsamájat nyersen kettévágjuk, ereitől megtisztítjuk és már az elkészítés előtt egy nappal előkészítjük. Mély tálba helyezzük, és a ból, cukorból, borsból készült fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, meglocsoljuk a muskotályborral, letakarjuk fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A mogyoróhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és forró vajon néhány perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a belétől megszabadított, és összemorzsolt hurkát, a tejszínt és sűrű krémre főzzük össze. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, vajon megpirítjuk, megszórjuk egy kis cukorral és karamellesítjük. A kacsamájat kivesszük a hűtőből, levesszük a fóliát és negyven percre meleg vízfürdő fölé helyezzük és a vízfürdős edénnyel együtt előmelegített sütőbe toljuk, de csupán csak 70 oC-ra. Ezután mázas cserépedényt készítünk elő, az aljára rétegezünk egy sor májat, megszórjuk zseléporral, tetejére teszünk egy sor hurkakrémet, ezt is megszórjuk zseléporral, a következő sorban lesznek az almadarabok, aztán egy újabb sor hurka, zselépor és a végén egy réteg máj következik. Lefóliázzuk, tetejére súlyt helyezünk és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálra borítjuk és szeletelve tálaljuk.

 

 

Címkék: receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu