Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 50 dkg nyers, ereitől megtisztított kacsamáj
» 10 dkg véres hurka
» 1,5 dl tejszín
» 1 fej vöröshagyma
» 3 csipetnyi zselépor
» 1 felnégyelt alma
» 0,6 dkg só
» 0,2 dkg bors
» 0,2 dkg cukor
» 0,3 dl muskotálybor
» vaj
» cukor
A kacsamájat nyersen kettévágjuk, ereitől megtisztítjuk és már az
elkészítés előtt egy nappal előkészítjük. Mély tálba helyezzük, és a sóból, cukorból, borsból
készült fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, meglocsoljuk a
muskotályborral, letakarjuk fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe
tesszük.
A mogyoróhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és forró vajon néhány perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a belétől megszabadított, és összemorzsolt hurkát, a tejszínt és sűrű krémre főzzük össze. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, vajon megpirítjuk, megszórjuk egy kis cukorral
és karamellesítjük. A kacsamájat kivesszük a hűtőből, levesszük a
fóliát és negyven percre meleg vízfürdő fölé helyezzük és a vízfürdős
edénnyel együtt előmelegített sütőbe toljuk, de csupán csak 70 oC-ra.
Ezután mázas cserépedényt készítünk elő, az aljára rétegezünk egy sor
májat, megszórjuk zseléporral, tetejére
teszünk egy sor hurkakrémet, ezt is megszórjuk zseléporral, a következő
sorban lesznek az almadarabok, aztán egy újabb sor hurka, zselépor és a
végén egy réteg máj következik. Lefóliázzuk, tetejére súlyt helyezünk és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálra borítjuk és szeletelve tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető