Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 2 szép kacsamell
» só, őrölt bors
» 2-3 evőkanál kacsazsír
» 1 kisebb vöröshagyma
» 1dl száraz vörösbor
» A pároltkáposztához:
» 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors és kömény
» 2-2 evőkanál cukor és borecet
» 20dkg ribizli (befőtt vagy fagyasztott)
» A mákos nudlihoz:
» 25dkg burgonya
» só
» 15-20dkg liszt
» 5dkg vaj
» 1 tojás
» 5dkg darált mák
Sűrűn bevagdaljuk a kacsamell bőrét, majd bedörzsöljük sóval, borssal. Megpirítjuk a felforrósított kacsazsíron körös- körül, azután tűzálló tálba tesszük a vöröshagymával
együtt. A vörösbort ráöntjük, lefedve előmelegített sütőben 30-35 perc
alatt megsütjük 220°C-on, közben egyszer- egyszer megöntözzük saját
szaftjával. Ha megpuhult a hús, a fedőt levéve ropogósra sütjük a bőrét.
Meggyaluljuk a lila káposztát, vagy nagyon vékony szálakra aprítjuk. Megsózzuk, majd néhány percnyi pihentetés után kinyomkodjuk, összetörjük. Megpároljuk az olajon kevergetve. cukorral, köménnyel, őrölt borssal
ízesítjük, majd a ribizlivel összevegyítjük a tűzről levéve, és
pikánsra ízesítjük egy csöppnyi borecettel. Mákos nudlihoz a
megtisztított burgonyát megfőzzük, leszűrjük és összetörjük még melegen.
Ha kihűlt, az egész tojással, a vaj felével, a darált mákkal és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kisodorjuk a hagyományos nudlihoz hasonlóan, és sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük, és megforgatjuk a maradék vajon.
Felszeleteljük a ropogósra sült kacsamellet, a mákos nudlival és a ribizlis lila káposztával tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető