Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 250 g liszt
» 110 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» egy csipet só
» 2 tojássárgája
» 2 tojásfehérje
» 200 g vaj
» 50 g őrölt mandula
» 65 g cukrozott narancshéj
» sűrített tej
» 50 g vágott mandula
» 125 g jó minőségű csokoládé
» 1 evőkanál kókuszkrém
A lisztkupac közepére mélyedést készítünk és beleteszünk 100 g cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgájákat, a mandulát, a narancshéjat és a felszeletelt vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Ezután a tésztánkat pár óráig a hűtőben pihentetjük. A tésztánkat vékonyra nyújtjuk és félhold alakú szaggatóval kiszaggatjuk a félhold alakú sütiket, majd kivajazott, kibélelt tepsibe tesszük őket. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és az így kapott habbal megkenjük a sütiket(ha elfogy a hab, a sűrített tejjel helyettesítjük). A sütik tetejét megszórjuk mandulával, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 10 perc alatt készre sütjük őket. Végül a vízgőz fölött olvasztott csokoládé és kókuszkrém keverékébe mártjuk a félholdak egyik végét.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézpuding mézes almaraguval
Szamos marcipán
Mézeskalács ház
Havas háztető