Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 4 dkg darált dió/mogyoró
- 2 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 ek olaj
- 1 csipet (zöldcitromos) só
Mousse:
- 2 doboz (820 g-os) barackbefőtt
- 5 dkg zselatin
- 4 dl tejszín
Ét csokis vla (fla):
- 1 l tej
- 6 dkg burgonyakeményítő
- 4 dkg porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 3 ek keserű kakaó por (min.18%-os)
Elkészítés:
A tésztához a fehérjét a sóval kemény habbá
verem. A tojás sárgákat kikeverem a cukorral, a dióval és a liszttel,
majd lassan belekeverem az olajat is. Hozzá adom a habot is, és a
formához tartozó keretbe simítom, és előmelegített sütőben, 240 C-on,
megsütöm.
Mousse:
A barackokat lecsepegtetem, de a levét felfogom, a zselatin
felfőzéséhez. A zselatint 4 dl barack lében feloldom, és felmelegítem. A
barackot leturmixolom, és belekeverem a zselatint.
A tejszínből kemény habot verek, ha kell, akkor habfixálóval
stabilizálom, és óvatosan belekeverem a zselés barackkrémbe.
A formát a leválasztóval kifújom, és bele öntöm a krémet, a tetejét
elsimítom, a piskótát a tetejére illesztem. Hűtőbe teszem, legalább 3-4
órára.
Addig elkészítem a holland pudingot.
A tejből 1,5 dl-t félre teszek, a többit felforralom. A keményítőt a
cukorral, és a kakaóporral elkeverem, majd a félretett tejjel kikeverem
csomómentesre. Lassan csurgatva hozzá adom a meleg tejet, és
folyamatosan keverem. Közepes lángra teszem, és kevergetve felforralom.
Ha felforrt, azonnal leveszem a tűzről, és egy háztartási fóliával
letakarom, megakadályozva, hogy a teteje bebőrösödjön.
A krémet is kihűtöm, és tálalás előtt töltöm be a mousse szeleteket.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vadkacsamell narancsos ribizlivel
Tejfölös csokikuglóf
Tejben sült csirkecombok
Sós-borsos tintahalkarikák