Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 bébi pulyka (kb. 3 kg)
10 dkg füstölt szalonna
4 darab alma
10 dkg dió
20 dkg vegyes zöldség
5 dkg vöröshagyma
25 dkg burgonya
25 dkg brokkoli
25 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
2 dl tej
só
fokhagyma
cukor
citrom
Elkészítés: A megtisztított pulykát kívül-belül megsózzuk, a
hasüregébe almát teszünk, egy tepsibe zöldségágyra helyezzük. A mellet
vékony szalonna szeletekkel befedjük, és gyakran locsolgatva közepes
tűzön lassan sütjük, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Közben
elkészítjük a köretet. A sárgarépát sós, cukros, citromos vízben
megfőzzük, leszárítjuk és összeturmixoljuk. A megtisztított, sós vízben
megfőtt burgonyát áttörjük, olvasztott vajjal és forralt tejjel habosra
keverjük. A brokkolit sóval, fokhagymával ízesített vízben leforrázzuk,
leszűrjük leturmixoljuk.
Ha a pulyka megpuhult, a szalonnát
eltávolítjuk és erős tűzön a pulykát pirosra, ropogósra sütjük. Az almát
cikkekre vágjuk, a diót serpenyőben megpörköljük, hozzáadjuk az almát
és megpirítjuk. A pulykát a sütőből kivéve pár percig pihentetjük,
hasüregéből az almát eltávolítjuk, és feldaraboljuk. Tálaláskor a
tányérra helyezzük a répa-, a burgonya- és a brokkolipürét,
megformázzuk, mellé rakjuk a pulyka sültet, és a tetejére teszünk pár
szem diós almát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vadkacsamell narancsos ribizlivel
Tejfölös csokikuglóf
Tejben sült csirkecombok
Sós-borsos tintahalkarikák