Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 főre:
10 dkg mazsola
15 dkg darált dió
10 dkg narancslekvár
1 teáskanál őrölt fahéj
2 citrom reszelt héja
20 dkg teavaj
20 dkg porcukor
5 db tojás
15 dkg liszt
3,5 dl tej
1dl ananászlé
1 teáskanál sütőpor
Vanília öntethez
8 dl tej
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
4 dkg liszt
1 rúd vanília
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a
citromhéj felével.
A mazsolát az ananászlében beáztatjuk.
15 dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk.
Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2
tojás fehérjét teszünk.
A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A
tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel
váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből
felvert habot.
A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük.
A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi
porcukorral.
A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta
hatodrészét belemerjük kb. 3 percig sütjük, megfordítjuk és a másik
oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát (a világos fele legyen felül)
egy tányérra csúsztatjuk és narancslekvárral megkenjük, a darált
dióval, mazsolával megszórjuk.
A palacsintatésztából ugyanígy még 5 db palacsintát sütünk. Egymásra
rétegezzük és az utolsó palacsintát kivéve megkenjük narancslekvárral,
megszórjuk dióval és mazsolával.
A megmaradt vajat megolvasztjuk és a palacsintatortára öntjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
Amíg a palacsintatortánk sül, a 2 tojásfehérjéből habot verünk úgy, hogy
belekeverjük a megmaradt porcukrot.
A sütőből a palacsintatortánkat kihúzzuk egy pillanatra és a felvert
habot a torta tetejére halmozzuk, majd a sütőbe visszatolva aranysárgára
sütjük.
Szeletekre vágjuk, a megmaradt darált dióval megszórva az alábbi vanília
öntettel (sodóval) kínáljuk a gyerekeknek.
Vanília öntet készítése:
A vaníliát hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk - így lesz
intenzív és eredeti a vanília íz.
A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforraljuk.
A porcukrot, a tojássárgáját és a lisztet kikeverjük, felöntjük a
vaníliás tejjel, újra felforraljuk és leszűrjük, majd a vajjal fényesre
kikeverjük (montírozzuk).
Hűlés közben többször átkeverjük.
Előkészület:60 perc Sütés:15perc
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vadkacsamell narancsos ribizlivel
Tejfölös csokikuglóf
Tejben sült csirkecombok
Sós-borsos tintahalkarikák