Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6-7 db kifli, 5 dl tej, 1/2 csomag mazsola, 5dkg vaj, 2 evőkanál cukor, csipet só,
10 dkg mák, 1csomag vanillin cukor, 2 ek méz 1 rúd vanília kikapart belseje (és a héja amit főzés után eltávolítunk a tejből!)
Mártáshoz:
1csomag vaníliás pudingpor, és a hozzáírt mennyiségű tej másfél szerese 1 csomag vanillincukor, 1 kk cukor
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180°C fokra.
A tejet csipet sóval, a vanília belsejével és a héjával együtt,
vanillincukorral, cukorral és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a
mazsolát. Ledaráljuk a mákot és hozzákeverjük a cukrot.
A kifliket karikára vágjuk, és egy kivajazott tálra rakjuk. Meglocsoljuk
a tejjel, és a mákot rászórjuk. Így folytatjuk, amíg tart az anyagunk! A
tetejét meglocsoljuk a mézzel, és a sütőben kb. 15 perc alatt
ropogósra, sütjük.
Amíg a guba sül, addig elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található
leírás alapján, azzal a módosítással, hogy több tejet adunk hozzá,
mivel mártás lesz. Cukorral és a vanillin cukorral ízesítjük.
Tipp: a gubát ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal, és akár gyömbérrel
is. Finomabb lesz, ha a tejhez adunk 1db tojássárgát!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vadkacsamell narancsos ribizlivel
Tejfölös csokikuglóf
Tejben sült csirkecombok
Sós-borsos tintahalkarikák