Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
A kacsát, miután kívül-belül alaposan megmostad, sózd be kívül-belül,
tedd bele a két egész almát és néhány babérlevelet. Tedd egy tepsibe, és
önts alá 1-2 dl vizet, majd alaposan takard le, és 160 fokra
előmelegített sütőben kezd el sütni. Fél óra elteltével vedd le a
fóliát, és növeld a hőfokot 180 fokra. Sütés közben folyamatosan, a
narancsok kifacsart levével elkevert egy kanál mézzel locsolgasd a kacsa
bőrét. Ha egy pecsenyevillával a nyak tövénél megszúrod, és nem
szivárog semmi nedvesség, továbbá egyenletesen aranybarna és ropogós a
kacsa bőre, akkor készült el a sült! Eközben a barnarizst főzd meg, majd
szűrd le a főzővizet. Durvára vágott mandulát és petrezselymet,
valamint egész aszalt szilvát keverjd hozzá.
A mártáshoz a narancs
hajszálvékonyan meghámozott héját vágd gyufaszálnyi csíkokra, majd egy
éjszakára áztasd tiszta vízbe. Másnap szűrd és öblítsd le, majd egy
kevés felhevített mézzel és néhány csepp citromlével keverd el. Kitűnő
öntet lesz belőle!
Tálaláskor a kacsát hagyd egyben, és egészben
helyezd a rizságyra, lehetőség szerint egy nagyobb sültestálon. A
mártást külön edényben add hozzá, hogy mindenki maga döntse el, mennyire
édesíti ételét.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vadkacsamell narancsos ribizlivel
Tejfölös csokikuglóf
Tejben sült csirkecombok
Sós-borsos tintahalkarikák