Karácsony Blog: 2013. március

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei - 2013. március

Mikor Jézus megszületett,
tiszta volt az ég.
Aprócska kis csillagtüzek
égtek szerteszét.

Köztük egy, a legfényesebb,
mindig arra várt,
hogy a jó hírt megtudhassa
szerte a világ.

Fényes csillag, vándor csillag
- három bölcs fölött -
reményt hozott, s reményt adott,
amíg őrködött.

Aztán fénye elhalványult,
de ha akarod,
minden évben, decemberben,
újra felragyog!

Tovább 

Szabad-e bejönni?
Zöldfenyő vagyok.
Kicsiknek, nagyoknak,
Békés jó napot!

Jó napot, Zöldfenyő!
Régen várunk rád,
maradj itt minálunk,
díszítsd a szobát!

Nincs tarka virágom,
egyetlen tobozban
a távoli erdők
üzenetét hoztam.

Zúzmara díszíti
a tobozod, ágad,
maradj itt közöttünk
kiskarácsonyfának.

Szeretettel jöttem,
szívesen maradok,
hogy veletek töltsem
a szép ünnepnapot.

Tovább 

 

Szent karácsony beköszöntött,
pompázatos ruhát öltött.
Oly szaporán, mint a zápor,
ezer csillag hull a fáról.

Örömkönnyek hullnak egyre,
s pottyannak a kis kezekre.
Fenyőfánkat körbeálljuk,
és egymásnak azt kívánjuk:

E szép este minden fénye
adjon erőt az új évre.
Minden napja legyen ünnep,
melengesse kis szívünket.

Olvad az első hó, csupa sár minden,
A szánkó is még a padláson pihen,
De a téren reggeltől fenyőfa áll
És minden ága csillogó díszre vár.

Az ablakokban este gyertyák égnek,
S az emberek szemében titkos fények.
Szájukon mosoly, kezükben csomagok,
Emlékeik közt régi karácsonyok.

A faluban száncsengő hangja szálldos
És megszaporodtak a Mikulások,
A gyerekek is most egy kicsit jobbak
És aranyos-furcsa leveleket írnak.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg szarvacska vagy nagykoca tészta
  • olaj
  • 2 doboz olajos heringfilé halkonzerv
  • 1 doboz füstölt sprotni
  • 1 doboz darált heringfilé
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 paradicsom
  • bors
  • oregánó
  • kevés margarin
Elkészítés:

A tésztát sós vízben, kevés étolajjal meglocsolva megfőzzük.

Közben a halkonzerveket egy nagyobb tálban villával összetördeljük (a sprotniból kiszedjük a gerincet) az olajjal együtt, hozzákeverjük a tejfölt és fél citrom levét, majd ízesítjük oregánóval, sóval, borssal.

Tovább 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 olajos halkonzerv
  • 1 tejföl (175 g-os)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 dl majonéz
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kiskanál citrom
Elkészítés:

A halról leöntjük az olajat, és a halat villával összetörjük. (A szálkát és a gerincrészt eltávolíthatjuk.) A hagymát és a sárgarépát ráreszeljük a halra. Ezután ráöntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd ízesítjük a cukorral, citromlével és sóval.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 doboz bármilyen fajta paradicsomos halkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 1 teáskanál citrom
Elkészítés:

Az összes hozzávalót habosra keverem. Hideg szendvicsre való krém.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg rétesliszt
  • 2,6 dl víz
  • 2,6 dl tej
  • 15 dkg vaj, vagy Rama
  • 4,2 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál porcukor
  • A lúgos fürdőhöz:
  • 1,5 l víz
  • 3 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítés:

1. Az élesztőt a cukorral, a langyos vízzel, a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős keveréket, és fényesre, hólyagosra dagasztjuk (kézzel, robotgép dagasztóspiráljával vagy kenyérsütőgép kelt tészta programjával).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 pohár kefir
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:

A margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek, vagy tejföllel pótolom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 50 dkg liszt (2/3 simaliszt, 1/3 rétesliszt)
  • 1 tojás
  • 2,3 dl tej
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1,5 kávéskanál só
  • 1,5 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
Elkészítés:

A hozzávalókat beledobálom a kenyérsütőbe, megvárom, míg kidolgozza és megkeleszti, majd lisztes deszkán 2 felé osztom, kerekre nyújtom. 6 cikkre vágom, feltekerem, még 25 percig hagyom kelni, vizezett tojássárgával megkenem a tetejét, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu