Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg vajastészta, tortabevonó, fél liter
tejszín, 2 dkg zselatin, 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
50 dkg mélyhűtött vajastésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, zsírozott tepsi hátán megsütjük, majd kettévágjuk. Egy lapot megfordítunk, tortabevonóval megkenjük és fehér tortabevonóval márványmintát húzunk rá, mielőtt megköt szeletekre beírdaljuk, 1/2 liter tejszínt 2 dkg zselatinnal vagy habfixálóval nagyon kemény habbá felverjük, összekeverjük 25 dkg gesztenyemasszával, egyenletesen a tésztára simítjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
500 g
omlós linzertészta
Töltelékhez:
500 g
gesztenyepüré
50 g meggy
50 g porcukor
Fehérje habhoz:
2
db tojás fehérje
120 g kristálycukor
1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
Az omlós linzertésztával
kishajó- vagy gyümölcskosár-formát
bélelünk ki, majd előmelegített 180 °C-os
sütőben kisütjük.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
a
tésztához:
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
kristálycukor
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
finomliszt
5 dkg (kb. 2 púpozott evőkanál) porcukor
a krémhez:
50 dkg fagyasztott
gesztenyemassza
20 dkg natúr (véletlenül
sem sós!) vajkrém
0,3 dl rum
a mázhoz:
14 evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál
cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál víz
8-10 dkg vaj
A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra verjük (konyhai robotgéppel 1 perc), majd a cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi feloldódik benne, kissé kifehéredik, és tejföl sűrűségű lesz (konyhai robotgéppel 2 perc).
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
• 1 csomag édes gesztenyemassza
• 1-2 evőkanál porcukor
• 1-2 evőkanál rum
• kevés meleg tej
• 5 dkg puha vaj
• 1 tábla étcsokoládé a bevonathoz
• magozott meggy
A gesztenyemasszát nyomkodd szét villával, majd
dolgozd össze a rummal, a vajjal, és ha
szükségesnek látod, ízesítsd
még porcukorral. Alaposan gyúrd át a
masszát, majd vegyél ki belőle egy kisebb adagot,
tegyél a közepébe meggyszemet, és
formázd golyó alakúvá.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 dkg zselatin, 1
dl víz, 35 dkg gesztenye, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszín.
Elkészítés:
Vékony piskótát sütünk (kakaósat). A piskótát belefektetjük egy őzgerincfor-mába. Az egyik oldalából úgy vágunk le, hogy a megtöltött piskóta tetejét befedjük, mint egy tető.
2 dkg zselatint 1 dl vízben áztatunk, 10 dkg gesztenyét az őzgerinc hosszúságára kisodorjuk vizes kézzel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu