Karácsony Blog: 2011. január

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 171 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei - 2011. január

Hozzávalók:

50 dkg vajastészta, tortabevonó, fél liter tejszín, 2 dkg zselatin, 25 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:

50 dkg mélyhűtött vajastésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, zsírozott tepsi hátán megsütjük, majd kettévágjuk. Egy lapot megfordítunk, tortabevonóval megkenjük és fehér tortabevonóval márványmintát húzunk rá, mielőtt megköt szeletekre beírdaljuk, 1/2 liter tejszínt 2 dkg zselatinnal vagy habfixálóval nagyon kemény habbá felverjük, összekeverjük 25 dkg gesztenyemasszával, egyenletesen a tésztára simítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Tésztához:
500 g omlós linzertészta

Töltelékhez:
500 g gesztenyepüré
50 g meggy
50 g porcukor

Fehérje habhoz:
2 db tojás fehérje
120 g kristálycukor
1 mokkáskanál citromlé

Elkészítés:
Az omlós linzertésztával kishajó- vagy gyümölcskosár-formát bélelünk ki, majd előmelegített 180 °C-os sütőben kisütjük.

Tovább 

 

Hozzávalók: 

a tésztához:
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
kristálycukor
10 dkg (kb. 5 evőkanál)
finomliszt
5 dkg (kb. 2 púpozott evőkanál) porcukor

a krémhez:
50 dkg fagyasztott
gesztenyemassza
20 dkg natúr (véletlenül
sem sós!) vajkrém
0,3 dl rum

a mázhoz:
14 evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál
cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál víz
8-10 dkg vaj

      A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra verjük (konyhai robotgéppel 1 perc), majd a cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi feloldódik benne, kissé kifehéredik, és tejföl sűrűségű lesz (konyhai robotgéppel 2 perc).

Tovább 

Hozzávalók:

• 1 csomag édes gesztenyemassza
• 1-2 evőkanál porcukor
• 1-2 evőkanál rum
• kevés meleg tej
• 5 dkg puha vaj
• 1 tábla étcsokoládé a bevonathoz
• magozott meggy

A gesztenyemasszát nyomkodd szét villával, majd dolgozd össze a rummal, a vajjal, és ha szükségesnek látod, ízesítsd még porcukorral. Alaposan gyúrd át a masszát, majd vegyél ki belőle egy kisebb adagot, tegyél a közepébe meggyszemet, és formázd golyó alakúvá.

Tovább 

Hozzávalók:

2 dkg zselatin, 1 dl víz, 35 dkg gesztenye, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszín.

Elkészítés:

Vékony piskótát sütünk (kakaósat). A piskótát belefektetjük egy őzgerincfor-mába. Az egyik oldalából úgy vágunk le, hogy a megtöltött piskóta tetejét befedjük, mint egy tető.

2 dkg zselatint 1 dl vízben áztatunk, 10 dkg gesztenyét az őzgerinc hosszúságára kisodorjuk vizes kézzel.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu