Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A pudinghoz:
4 tojás,
1 kisebb vaníliarúd,
4 dl tej,
9 evőkanál méz.
Az almaraguhoz:
1 kg piros és zöld alma vegyesen,
5 evőkanál méz,
2 evőkanál mazsola.
A tojásokat tálba ütjük, kissé felverjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskéssel kikaparjuk, a tojáshoz adjuk. A tejjel hígítjuk, majd 3 evőkanálnyi mézet is belecsurgatunk. A többi mézet serpenyőbe töltjük és közepes lángon, kevergetve 3-4 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
30 dkg mandula,
30 dkg kristálycukor,
6 dkg méz,
1 dl víz.
A cukrot és a vizet egy nyeles edénybe tesszük, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, vízbe mártott ecsettel mossuk körbe az edény oldalát, hogy a cukorkristályok mind az oldatba kerüljenek. A főzést a forrás után addig kell végezni, amíg a cukor elfövi a felületén keletkezett habot. Ekkor tesszük bele a mézet és főzzük vele tovább a cukrot addig, amíg a hólyagpróbát ki nem állja.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A sablon:
Kinagyítani a négyzethálós ábrán látható alakokat /egy kocka egyenlő 1
cm-rel / és szépen kivágni. A ház egyforma darabjai csak egyszer vannak
ábrázolva, de két darabot kell a tésztából kiszabni. A háztető mindkét
lapja 3-3 részből áll kb. 1 cm átfedéssel összerakva a sütőlapon. Van
még a gerinc, ami 1 cm széles és a hossza megegyezik a tető felső
hosszával.
A tészta alapanyaga: 60 dkg méz, 1,25 kg liszt, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg cukor, 3 egész tojás, 5 tojássárgája, 1 késhegynyi szódabikarbóna.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
7 tojásból piskótát sütünk.
Krém: 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és
1/2 dl rummal habosra verünk. Kb. egyharmadrész krémmel megkenjük a
kihűlt piskótát. A maradék krémet összekeverjük 15 dkg darált dióval, 20
dkg darált keksszel és 2 evőkanál kakaóval. A kekszet előtte langyos
tejjel áztatjuk. A diós krémet rákenjük a piskótára.
Tetejére: Kókuszreszeléket szórunk rá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu