Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

Hogyan készítsünk egyszerűen fenyőtobozból kis karácsonyfát? A fenyőtobozokat használhatjuk karácsonyi dekorációként vagy karácsonyfadíszként. Ez egy egyszerű kézműves foglalatosság. Kisebb gyermekeket is bevonhatunk, élvezni fogják.

Mire lesz szükségünk a fenyőtoboz-karácsonyfa elkészítéséhez?
  • néhány nagyobb méretű szétnyílt fenyőtobozra (válasszunk olyanokat, amelyek jobban megállnak a lábukon)
  • csillámporra
  • fehér színű ragasztóra
  • néhány vattacsomóra
  • fogselyemre és tűre
  • gyöngyökre
  • egy kis csillagra vagy szalagra, amit a kis tobozunk tetejére teszünk

 

fenyotoboz-karacsonyfa

 

A fenyőtoboz-karácsonyfa elkészítési módja:


1.

Tovább 

Az adventi koszorú

András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes időszak advent ünnepe. Az első adventi koszorút 1860-ban egy hamburgi lelkész készítette. Egy óriási fenyőkoszorút függesztett a plafonra és 24 gyertyát tett rá, utalva ezzel az ünnep valamennyi napjára.

A népszokás szerint koszorút kötöttek a nyári napforduló napján is, amikor legrövidebb az éjszaka, vagyis június 24-én Keresztelő Szent János, vagy a hagyományos hazai megnevezés szerint Szent Iván napján: virágokból, aratás befejeztével kalászos szalmából, szüret végeztével szőlőből.

Tovább 

 

Karácsonyi szokások

A karácsonyi ünnepek kezdete november végére, december elejére esik az eljövetelt és az Úrra való várakozást jelentő adventtel, ami egyben az egyházi év kezdetét is jelenti. Eredete az 5-6. századra nyúlik vissza, amikor heti háromnapos böjttel is megtisztelték. A szentestét megelőző négy ünnepi vasárnap és szentek névnapjai (András, Borbála, Miklós, Tamás, István, János) tartoznak bele. Fenyőágból, szalmából, négy gyertyából díszített koszorút készítenek, majd e gyertyákat, az egymást követő négy adventi vasárnap gyújtják meg.

Tovább 

Máig tisztázatlan, miért került a karácsony december 25-ére, de valószínű, hogy a régi keresztények így akarták háttérbe szorítani a "legyőzhetetlen nap születésé"-nek pogány római ünnepét. Ez az alkalom a téli napforduló utánra esett, amikor a nappalok ismét hosszabbak lettek.

Egy római almanach szerint már Kr. u. 336-ban megünnepelték Rómában a karácsonyt. A Római Birodalom keleti részén azonban január 6-án emlékeztek meg arról, hogy Isten megjelent Jézus születésekor és megkeresztelésekor, Jeruzsálemben pedig csak a születést ünnepelték.

Tovább 

Nemsokára itt az év egyik legszebb ünnepe, a karácsony. Az ajándékvásárlási láz már javában tart, de az ünnepre való készülés nem csak ebből áll. Az igazi bensőséges, meghitt hangulatot például egy-két karácsonyi dísz készítésével is elő lehet idézni. Készíts most tobozdíszeket velünk!
Egy-egy családi vagy iskolai kirándulás alkalmával érdemes fenyőtobozokat gyűjteni az erdőben. Ezek - akárcsak a fenyőfa - szinte elengedhetetlen kellékei az ünnepnek.

Tovább 

Karácsonykor valahogy nagyon hiányzik az embernek egy kölyök. Ők teszik vidámmá az ünnepet. Nem lehetne valahonnan kölcsönözni egyet? Amikor kicsi voltam, mindig igazi fát vettünk, későn feküdtünk, forró csokit ittunk, és sokáig keresgéltük a különleges díszeknek a megfelelő helyet. Ám minden egy csapásra megváltozott, amikor kiszagoltam, hogy nem a nagyszakállú hozza az ajándékokat. A szüleim ezután már meg sem próbálták bensőségessé tenni az ünnepi estét.

Tovább 

Hozzávalók:

A pudinghoz:
4 tojás,
1 kisebb vaníliarúd,
4 dl tej,
9 evőkanál méz.

Az almaraguhoz:
1 kg piros és zöld alma vegyesen,
5 evőkanál méz,
2 evőkanál mazsola.

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, kissé felverjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskéssel kikaparjuk, a tojáshoz adjuk. A tejjel hígítjuk, majd 3 evőkanálnyi mézet is belecsurgatunk. A többi mézet serpenyőbe töltjük és közepes lángon, kevergetve 3-4 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg mandula,
30 dkg kristálycukor,
6 dkg méz,
1 dl víz.

Elkészítés:

A cukrot és a vizet egy nyeles edénybe tesszük, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, vízbe mártott ecsettel mossuk körbe az edény oldalát, hogy a cukorkristályok mind az oldatba kerüljenek. A főzést a forrás után addig kell végezni, amíg a cukor elfövi a felületén keletkezett habot. Ekkor tesszük bele a mézet és főzzük vele tovább a cukrot addig, amíg a hólyagpróbát ki nem állja.

Tovább 

A sablon:
Kinagyítani a négyzethálós ábrán látható alakokat /egy kocka egyenlő 1 cm-rel / és szépen kivágni. A ház egyforma darabjai csak egyszer vannak ábrázolva, de két darabot kell a tésztából kiszabni. A háztető mindkét lapja 3-3 részből áll kb. 1 cm átfedéssel összerakva a sütőlapon. Van még a gerinc, ami 1 cm széles és a hossza megegyezik a tető felső hosszával.

A tészta alapanyaga: 60 dkg méz, 1,25  kg liszt, 25 dkg  vaj,  vagy  margarin, 25 dkg  cukor, 3  egész tojás, 5 tojássárgája, 1 késhegynyi  szódabikarbóna.

Tovább 

7 tojásból piskótát sütünk.
Krém: 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 1/2 dl rummal habosra verünk. Kb. egyharmadrész krémmel megkenjük a kihűlt piskótát. A maradék krémet összekeverjük 15 dkg darált dióval, 20 dkg darált keksszel és 2 evőkanál kakaóval. A kekszet előtte langyos tejjel áztatjuk. A diós krémet rákenjük a piskótára.
Tetejére: Kókuszreszeléket szórunk rá.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu