Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg méz
» 12dkg cukor
» 7 dkg vaj
» 6 dkg sertészsír
» 1 evőkanál tej
» Citromlé
» Őrölt fahéj
» 1 sütőpor
» 50 dkg liszt
» 30 dkg őrölt mogyoró
» 1 tojásfehérje
» 16 dkg porcukor
» Ecet
» Mandula, asztalt gyümölcs
25 dkg mézet 12 dkg cukorral, 7 dkg vajjal, 6 dkg sertészsírral, 1 evőkanál tejjel, lassan felmelegítünk, összedolgozunk, majd hidegre tesszük. A majdnem kihűlt masszába 1 mokkáskanál citromlevet, 2 mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 tasak sütőporral elvegyített 50 dkg lisztet, 30 dkg őrölt mogyorót dolgozunk bele.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kg (barna)cukor
» 3 dl víz
» ízesítő anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom
» Bevonathoz: csokoládés tortabevonó
cukrot a vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelő a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tészta: 30 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, 5 dkg puha vaj, 22 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, 8 dkg finomra darált mandula, 1 mandulaízű sütőaroma
» Töltelék: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor
A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 20 dkg darált mogyoró
» 6 dkg liszt
» 4 e.k. tejszín
» só
» 6 dkg cukor
» 3 tojás
» A birskompóthoz:
» 4 birsalma
» 1 narancs
» 2 e.k. méz
» 0,5 dl narancslikőr
Fogunk egy tálat, beleöntjük a lisztet, a tejszínt, csipetnyi sót, a cukrot a tojásokat beleütjük, majd beleszórjuk a mogyorót és összekeverjük. 15-20 percig pihenni hagyjuk, közben a birsalmát meghámozzuk, fölvágjuk, beledobjuk egy lábosba, ráreszeljük a narancs héját, majd a levét ráfacsarjuk, rácsorgatjuk a mézet és annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» A tésztához:
» 130 g vaj, 2 tojás
» 250 g barnacukor
» 200 g méz
» 100 g kandírozott, apróra vagdalt gyömbér
» 100 g apróra vagdalt kandírozott citrom
» 100 g apróra vagdalt kandírozott narancs
» csipetnyi só
» csipetnyi reszelt szerecsendió
» 1 teáskanál gyömbérpor
» 1 teáskanál fahéj
» 1/2 őrölt szegfűszeg
» 100 g darált mogyoró
» 500 g liszt
» másfél csomag sütőpor
» A mázhoz:
» 200 g porcukor
» 3 evőkanál feketeribizli-lé
» A díszítéshez:
» 100 g egész mogyoró
Első lépésként a felmelegített vajba tegyük bele a cukrot és a tojást.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 250 g liszt
» csipetnyi só
» 200 g margarin
» 75 g porcukor
» margarin a tepsi kikenéséhez
» 1 tojássárgája
» 40 g mandulalapocska
» 100 g narancslekvár
Első lépésként keverjük össze a lisztet, sót, morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk sima tésztává.
Csomagoljuk be a tésztát és hagyjuk állni egy órát a hűtőben.
Állítsuk a sütőt 200 fokra. A tésztát nyújtsuk ki és formázzunk belőle virágokat. A tojássárgáját
egy kevés vízzel keverjük fel és kenjük meg a tészta felét és
hempergessük meg a mandulalapocskákba.
14 éve | Hegedüs Edit | 2 hozzászólás
• Aranyosan elegáns
Mintás
vagy matt, régi vagy új? Teljesen mindegy. Az aranyszínben pompázó
gömbdíszeket egy helyes tálkába halmozva bátran használhatod asztali
díszként is. Minél több gömböt púpozol egymásra, annál gazdagabb és
ragyogóbb összhatást érsz el. A régebbieknek egy kis frissítéssel új
külsőt adhatsz, így még élénkebb lesz a megjelenésük.
Tipp:
Glitteres tollal térhatású mintákat írhatsz a díszekre, de a megunt
gömböket hologramos fóliákból kivágott mintákkal is feldobhatod.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A
karácsonyi díszítés során gyakran háttérbe szorul a konyha, pedig ez a
helyiség mágnesként vonzza a vendégeket, ráadásul sokkal kellemesebb egy
szépen kidekorált konyhában készíteni a karácsonyi menüt. Egyszerű és
szerény dekorációra törekedj.
• Csillagos fények
A
konyhai dekorációkhoz először is a saját konyhádban nézz körül, ugyanis
számos kelléket, alapanyagot találhatsz, amelyet kreatívan
felhasználhatsz ötletes kiegészítőként.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
• Karácsonyi képeslapok
Amikor sorjában kezdenek érkezni a karácsonyi lapok,
és már nem tudod, hol találj helyet számukra, akkor jó megoldás lehet,
ha karácsonyi díszként bánsz velük. Szerény, de annál hatásosabb módja a
karácsonyi lapok elrendezésének, ha csoportosan állítod ki őket, hiszen
együtt sokkal jobban mutatnak, mint külön-külön szétszórva a szobában.
Pakolj le egy polcot, rámolj le a komód tetejéről, vagy helyezd őket a
kandalló párkányára.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
• Illatos tálka
Készíts egy jókora adag
karácsonyi potpourrit, majd helyezd a lehető legnagyobb tálkába, így
erős hatású és gazdagon illatozó asztaldíszt kapsz. Az összetevőket
(szegfűszeges narancs, fahéjrúd, csillagánizs stb.) külsejük és aromájuk
szerint válogasd össze. Késsel vagy narancshámozóval vágj vékony
csíkokat a friss narancs héjába, így még intenzívebb illatot áraszt.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás