Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 25 dkg méz
» 12dkg cukor
» 7 dkg vaj
» 6 dkg sertészsír
» 1 evőkanál tej
» Citromlé
» Őrölt fahéj
» 1 sütőpor
» 50 dkg liszt
» 30 dkg őrölt mogyoró
» 1 tojásfehérje
» 16 dkg porcukor
» Ecet
» Mandula, asztalt gyümölcs

 

25 dkg mézet 12 dkg cukorral, 7 dkg vajjal, 6 dkg sertészsírral, 1 evőkanál tejjel, lassan felmelegítünk, összedolgozunk, majd hidegre tesszük. A majdnem kihűlt masszába 1 mokkáskanál citromlevet, 2 mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 tasak sütőporral elvegyített 50 dkg lisztet, 30 dkg őrölt mogyorót dolgozunk bele.

Tovább 

» 1 kg (barna)cukor
» 3 dl víz
» ízesítő anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom
» Bevonathoz: csokoládés tortabevonó

 

cukrot a vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelő a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre.

Tovább 

 

» Tészta: 30 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi , 5 dkg puha vaj, 22 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, 8 dkg finomra darált mandula, 1 mandulaízű sütőaroma
» Töltelék: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor

 

A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.

Tovább 

» 20 dkg darált mogyoró
» 6 dkg liszt
» 4 e.k. tejszín
»
» 6 dkg cukor
» 3 tojás
» A birskompóthoz:
» 4 birsalma
» 1 narancs
» 2 e.k. méz
» 0,5 dl narancslikőr

 

Fogunk egy tálat, beleöntjük a lisztet, a tejszínt, csipetnyi t, a cukrot a tojásokat beleütjük, majd beleszórjuk a mogyorót és összekeverjük. 15-20 percig pihenni hagyjuk, közben a birsalmát meghámozzuk, fölvágjuk, beledobjuk egy lábosba, ráreszeljük a narancs héját, majd a levét ráfacsarjuk, rácsorgatjuk a mézet és annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje.

Tovább 

» A tésztához:
» 130 g vaj, 2 tojás
» 250 g barnacukor
» 200 g méz
» 100 g kandírozott, apróra vagdalt gyömbér
» 100 g apróra vagdalt kandírozott citrom
» 100 g apróra vagdalt kandírozott narancs
» csipetnyi
» csipetnyi reszelt szerecsendió
» 1 teáskanál gyömbérpor
» 1 teáskanál fahéj
» 1/2 őrölt szegfűszeg
» 100 g darált mogyoró
» 500 g liszt
» másfél csomag sütőpor
» A mázhoz:
» 200 g porcukor
» 3 evőkanál feketeribizli-lé
» A díszítéshez:
» 100 g egész mogyoró

 

Első lépésként a felmelegített vajba tegyük bele a cukrot és a tojást.

Tovább 

» 250 g liszt
» csipetnyi
» 200 g margarin
» 75 g porcukor
» margarin a tepsi kikenéséhez
» 1 tojássárgája
» 40 g mandulalapocska
» 100 g narancslekvár

 

Első lépésként keverjük össze a lisztet, t, morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk sima tésztává.
Csomagoljuk be a tésztát és hagyjuk állni egy órát a hűtőben.
Állítsuk a sütőt 200 fokra. A tésztát nyújtsuk ki és formázzunk belőle virágokat. A tojássárgáját egy kevés vízzel keverjük fel és kenjük meg a tészta felét és hempergessük meg a mandulalapocskákba.

Tovább 

 

Aranyosan elegáns
Mintás vagy matt, régi vagy új? Teljesen mindegy. Az aranyszínben pompázó gömbdíszeket egy helyes tálkába halmozva bátran használhatod asztali díszként is. Minél több gömböt púpozol egymásra, annál gazdagabb és ragyogóbb összhatást érsz el. A régebbieknek egy kis frissítéssel új külsőt adhatsz, így még élénkebb lesz a megjelenésük.

Tipp:
Glitteres tollal térhatású mintákat írhatsz a díszekre, de a megunt gömböket hologramos fóliákból kivágott mintákkal is feldobhatod.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 14 éve

Ez tényleg nagyon jó! Én még az almába szoktam szúrkodni szegfűszeget annyit hogy teljesen belepje az almát,s annak is kitűnő az illata.:-)

Tovább 


A karácsonyi díszítés során gyakran háttérbe szorul a konyha, pedig ez a helyiség mágnesként vonzza a vendégeket, ráadásul sokkal kellemesebb egy szépen kidekorált konyhában készíteni a karácsonyi menüt. Egyszerű és szerény dekorációra törekedj.


Csillagos fények
A konyhai dekorációkhoz először is a saját konyhádban nézz körül, ugyanis számos kelléket, alapanyagot találhatsz, amelyet kreatívan felhasználhatsz ötletes kiegészítőként.

Tovább 

Karácsonyi képeslapok
Amikor sorjában kezdenek érkezni a karácsonyi lapok, és már nem tudod, hol találj helyet számukra, akkor jó megoldás lehet, ha karácsonyi díszként bánsz velük. Szerény, de annál hatásosabb módja a karácsonyi lapok elrendezésének, ha csoportosan állítod ki őket, hiszen együtt sokkal jobban mutatnak, mint külön-külön szétszórva a szobában. Pakolj le egy polcot, rámolj le a komód tetejéről, vagy helyezd őket a kandalló párkányára.

Tovább 

Illatos tálka
Készíts egy jókora adag karácsonyi potpourrit, majd helyezd a lehető legnagyobb tálkába, így erős hatású és gazdagon illatozó asztaldíszt kapsz. Az összetevőket (szegfűszeges narancs, fahéjrúd, csillagánizs stb.) külsejük és aromájuk szerint válogasd össze. Késsel vagy narancshámozóval vágj vékony csíkokat a friss narancs héjába, így még intenzívebb illatot áraszt.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu