Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
• Színes gömbökkel töltve
Nagy hasznát veheted
most a megunt karácsonyfadíszeknek. Ne válj meg a selejtesnek tűnő
daraboktól, használd fel inkább őket a nappali kidekorálásához. Keress
egy széles szájú, nagyobb átmérőjű üvegvázát, és színültig rakd tele a
színes gömbökkel. Bármilyen színt felhasználhatsz, minél tarkább, annál
élvezetesebb színfoltja lesz a szobának. Az apró gömböket óvatosan
helyezd a vázába, nehogy eltörjenek az egymás hegyén-hátán fekvő díszek.
Tipp: A nagy halom gömbdísz ideális dísze lehet a kávézóasztalnak.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg vaj
» 20 dkg finomított cukor
» késhegyni só
» 4 tojássárgája
» 25 dkg liszt
» 10 dkg étekezési keményítő
» fél csomag sütőpor
» 2 ek. rum
» 4 ek. kakaópor
» 2 ek. cukor
Fogunk egy tálat, és beletesszük a vajat, a cukrot, a sót és a tojássárgájákat. Az egészet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményítőt. Az egészet összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe rumot, másikba kakaót teszünk, majd állni hagyjuk.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 40 dkg liszt
» 20 dkg zsír
» 5 dkg cukor
» fél citrom leve
» 1 csomag sütűpor
» kevés só, tej és gyümölcsíz
» behintéshez 2 csomag vaníliás cukor
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzádolgozzuk a többi hozzávalót és annyi tejet, hogy könnyű masszát kapjunk. Kisodorjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepébe gyümölcsízt teszünk, és ráhajtjuk a tésztát. Közepes tűznél világos sárgára sütjük, majd megforgatjuk vaníliás cukorban.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg porcukor
» 6 dkg margarin
» 3 db tojás
» 7 ek tej
» 15 dkg rétesliszt
» 6 dkg darált barackmag
» 1 csomag sütőpor
» Máz:
» 4 tojássárgája
» 16 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» csokoládé:
» 10 dkg reszelt fehér csokoládé
» 10 dkg margarin
A margarinhoz hozzáadjuk a tejet, a porcukrot, majd habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elkeverjük. Összekeverjük a réteslisztet, a barackmaggal és a sütőporral, majd fokozatosan hozzá keverjük a tojássárgájához. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 12 dkg margarin
» 14 dkg porcukor
» 3 tojás
» 14 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 1 evőkanál gyömbér
» Mázhoz:
» 20 dkg porcukor
» 1 evőkanál forró víz
» 2 evőkanál narancslé
» 1 kiskanál olaj
Egy tálban verjük habosra a margarint a porcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a gyömbérrel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd mindent óvatosan összedolgozunk. Az így kapott tésztát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 19 dkg margarin
» 19 dkg méz
» 19 dkg rezselt, fehér csokoládé
» 19 dkg rétesliszt
» 3 tojás
» 1 csomag sütőpor
» 5 db őrölt szegfűszeg
» 1 csomag vaníliás cukor
» Golyókhoz:
» 14 dkg margarin
» 14 dkg liszt
» 14 dkg méz
» 1 csomag sütőpor
» 3 db őrölt szegfűszeg
Egy tálban habosra keverjük a margarint, a vaníliás cukrot és a mézet, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan összedolgozzuk. Az összes többi hozzávalót adagolva belekeverjük (a tojások fehérjét habbá verve) , majd az így kapott tésztát egy kikent, és kilisztezett kosárkaformákba öntjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg margarin
» 25 dkg porcukor
» 6 tojás
» 25 dkg kakaópor
» 25 dkg liszt
» Máz:
» 1 dl rum
» 25 dkg porcukor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd belekeverjük a cukrot. A sárgájához hozzáadjuk a kakaót és a lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. Kikent tepsibe simítjuk, majd 200 fokon 25 perc alat megsütjük. Utána megkenjük a rum és porcukor keverékével, majd ha kihűlt, nagyob pogácsaszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 3 tojás
» 25 dkg porcukor
» 10 dkg margarin
» 22 dkg rétesliszt
» 1 dl tej
» 3 dkg kókuszreszelék
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csomag sütőpor
» birsalmalekvár
» Tetejére:
» 5 dkg fehér csokoládé
» 5 dkg margarin
A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a tejjel, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezeket óvatosan összedolgozzuk a többi hozzávalóval (a margarint megolvasztva, és kihűtve). Kikent, és kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és kisütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 50 dkg liszt
» 8 dkg méz
» 10 dkg vaj
» 20 dkg porcukor
» 40 dkg málnalekvár
» 6 dkg darált dió
» őrölt fahéj
» 0,5 dkg szódabikarbóna
» 4 dkg őrölt szegfűszeg
» 2 tojás
» 1 dl tej
» 1 tojás a kenéshez
» só
Fogunk egy tálat, és beletesszük az olvasztott mézet, a vajat, a tojást, a porcukrot és a lisztet. Az egészet összekeverjük, majd hozzáadunk kevés sót, a szegfűszeget, a fahéjat és a szódabikarbónát. Kevés tejet öntünk hozzá, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, és kinyújtjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 250 g liszt
» 2 teáskanál sütőpor
» 75 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» egy csipet só
» 1 üveg rumaroma
» 100 g vaj
» nagyszemű kristálycukor
» 25 g csokoládé
» 1 evőkanál kókuszkrém
A sütőporos lisztkupac közepére mélyedést készítünk és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a rumaromát, 2 evőkanál vizet és a felszeletelt vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Ezután a tésztánkat pár óráig a hűtőben pihentetjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu