Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 20 dkg liszt
» 10 dkg darált pisztácia
» 12 dkg margarin
» 6 dkg porcukor
» 1 tojássárgája
» 1 késhegynyi sütőpor
» Töltelékhez:
» 15 dkg durvára vágott pisztácia
» 10 dkg cukor
» 10 dkg túró (áttörve)
» 1 dl tejföl
» Díszítéshez:
» 2 dl tejszín
» 1 kiskanál zselatin
» 1/2 dl víz
» 1 csomag vaníliás cukor
Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, a sütőporral és a darált pisztáciával. Morzsolva hozzáadjuk a margarint, valamint a tojássárgáját. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 13 dkg margarin
» 13 dkg méz
» 2 tojás
» 13 dkg darált pisztácia
» 13 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» narancs
» Mázhoz (1):
» 3 tojásfehérje
» 15 dkg porcukor
» Mázhoz (2):
» 3 tojássárgája
» 12 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 evőkanál narancslé
Egy tálban habosra keverjük a margarint és a mézet, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan összedolgozzuk. Az összes többi hozzávalót adagolva belekeverjük (a tojások fehérjét habbá verve) , majd az így kapott tésztát egy kikent, és kilisztezett kosárkaformákba öntjük.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 5 tojás
» 15 dkg cukor
» 3 dkg kakaópor
» 14 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» Töltelékhez:
» 4 dl tej
» 3 evőkanál cukor
» 1 csomag vanília pudingpor
» 15 dkg margarin
» 15 dkg porcukor
» Díszítéshez:
» 8 dkg étcsokoládé
» 8 dkg fehér csokoládé
» 4 dkg margarin
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 28 dkg liszt
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» 1 csomag vaníliás cukor
» Töltelékhez:
» 20 dkg őszibarack leturmixolva
» 10 dkg cukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 3 tojásfehérje habbá verve
» 5 dkg porcukor
» Díszítéshez:
» 2 dl tejszín
» 1 kiskanál zselatin
» 1/2 dl víz
» 1 csomag vaníliás cukor
Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral és a vaníliás cukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint, valamint a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 40 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 2 tojássárgája
» 10 dkg margarin
» 10 dkg cukor
» tejföl
» baracklekvár
» darált kesudió
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a cukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint, valamint a tejfölt és a tojássárgáját. Az így kapott tésztát 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és csillagformával kiszaggatjuk. Megkenjük őket lekvárral, majd a lekváros felét belenyomjuk a darált kesudióba. Ezeket egy kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 10 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 2 tojás
» 6 evőkanál tej
» 4 dkg kakaó
» 1 csomag sütőpor
» 1 dkg liszt
» Mázhoz:
» 10 dkg cukor
» 1 evőkanál víz
A vajat eldolgozzuk a porcukorral, majd kanalanként elkeverjük a tejjel, valamint a kakaóval és a felvert tojásokkal. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jó alaposan összedolgozzuk. A tésztát 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Kikent tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sütőben közepes lángon negyed óra alatt készre sütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 28 dkg liszt
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» Töltelékhez:
» 2 dl joghurt
» 2 db narancs darabokra vágva
» 5 dkg cukor
» 3 tojásfehérje habbá verve
» 10 dkg porcukor
» Díszítéshez:
» 2 dl tejszín
» 1 kiskanál zselatin
» 1/2 dl víz
» 1 csomag vaníliás cukor
Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint, valamint a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 300 g vaj
» 200 g kristálycukor
» egy csipet só
» 2 csepp mandulaesszencia
» 1 vaníliás cukor
» 1 tojás
» 1 tojássárgája
» 400 g liszt
» 200 g őrölt mandula
» 125 g porcukor
» 1 tojásfehérje
» 1 teáskanál citromlé
A vajat alaposan összekeverjük a cukorral, a sóval, az esszenciával, a tojással és a tojássárgájával. Ezután hozzákeverjük a lisztet és a mandulát, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A tésztánkat fél cm-esre nyújtjuk és szív formákat vágunk ki belőle, majd kivajazott, kibélelt tepsibe tesszük őket.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 30 dkg marcipánmassza
» 10 dkg liszt
» 2 tojásfehérje
» 6-8 csepp mandulaaroma
» Díszítés:
» 30 szem cukrozott cseresznye
» 40 szem hámozott mandula
A marcipánt pár percig gyúrjuk, majd a liszttel, 1 tojásfehérjével és a mandulaaromával összedolgozzuk.
A gyúródeszkát megszórjuk porcukorral, 3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd porcukorba mártott csillag alakú süteményszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.
A másik tojásfehérjét felhabosítjuk, majd a csillagok tetejét bekenjük vele.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 15 dkg cukor
» 6 dkg margarin
» 3 tojás
» 7 evőkanál tej
» 15 dkg rétesliszt
» 6 dkg darált mandula
» 1 csomag sütőpor
» cseresznye kimagozva
» Mázhoz:
» 10 dkg étcsokoládé
» 10 dkg margarin
A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a tejjel, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezeket óvatosan összedolgozzuk a többi hozzávalóval (a margarint megolvasztva, és kihűtve, a tejet kanalanként adagolva)., ráteszünk egy szem cseresznyét, majd készre sütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu