Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 250 g liszt
» 110 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» egy csipet só
» 2 tojássárgája
» 2 tojásfehérje
» 200 g vaj
» 50 g őrölt mandula
» 65 g cukrozott narancshéj
» sűrített tej
» 50 g vágott mandula
» 125 g jó minőségű csokoládé
» 1 evőkanál kókuszkrém
A lisztkupac közepére mélyedést készítünk és beleteszünk 100 g cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgájákat, a mandulát, a narancshéjat és a felszeletelt vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 50 dkg liszt
» 2 dkg élesztő
» 1 dl tej
» csipet só
» 1 ek. cukor
» 2 dl tejföl
» 25 dkg margarin
» A töltelékhez:
» 25 dkg cukor
» 4 ek. méz
» 50 dkg mák
» 10 dkg mazsola
» 0,5 dl rum
» 2 kiskanál baracklekvár
» fél csomag vaníliás cukor
A lisztet, a margarint, a tejfölt, a tejben felfuttatott élesztőt jó alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a sót is. Alaposan összegyúrjuk, majd kb. 1 órát állni hagyjuk. Kinyújtjuk, és pogácsaformával kiszaggatjuk.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 3 evőkanál cukor
» 1 evőkanál liszt
» 2 evőkanál darált mák
» 1 csomag sütőpor
» 1 evőkanál víz
» 3 tojás
» Máz:
» 28 dkg porcukor
» 2 evőkanál forró víz
» 2 evőkanál narancslé
» 2 evőkanál citromlé
» 1 evőkanál olaj
Egy tálban verjük fel a tojások sárgáját a cukorral, egy másikban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a mákot. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk el a két tál tartalmával. Az így kapott tésztát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, majd előmelegített sütőbe süssük késze.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 10-15 db másnapos kifli
» 6-7 tojás sárgája
» 5 dkg vaj
» 10 dkg mazsola
» 10-15 dkg darált dió
» 4-5 szem alma
» 10 dkg cukor
» 6-8 dl tej
» 2-3 ek. rum
» kajszilekvár
A kifliket feldaraboljuk, a tojások sárgáját elkeverjük az olvasztott vajjal. A rumot elkeverjük a tejjel, majd a tojásos keverékhez hozzáadjuk, és az egészet ráöntjük a feldarabolt kiflikre. Ezt kb. 30-40 percig állni hagyjuk. Amikor a kiflik jól beitták a tejes anyagot, akkor tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 8 tojás
» 8 evőkanál cukor
» 1 csomag sütőpor
» 1 evőkanál fahéj
» 7 evőkanál rétesliszt
» 1 csomag vaníliás cukor
» Krémhez:
» 12 tojássárgája
» 30 dkg porcukor
» 2 dl koffeinmentes kávé
» Díszítéshez:
» 0,5 dl víz
» 2 dl tejszín
» 1 kiskanál zselatin
» 1 csomag vaníliás cukor
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot és a vaníliás cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is.
» 150 g liszt
» 1 teáskanál sütőpor
» 165 g kristálycukor
» 2 vaníliás cukor
» 1 tojás
» 165 g vaj
» 2 evőkanál baracklekvár
» 100 g őrölt mogyoró
» 100 g apróra vágott mogyoró vagy 200 g kókuszreszelék
» 50 g csokoládé
A sütőporos lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a tojást és a 65 g felszeletelt vajat. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. A tésztánkat 32x24 cm-es téglalappá nyújtjuk és megkenjük a lekvárral.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 50 dkg keksz
» 15 dkg margarin
» 15 dkg porcukor
» 5 dkg kókuszreszelék
» 4 ek. kakaópor
» 1 dl feketekávé
» 1 dl rum
» 5-6 ek. baracklekvár
» A töltelékhez:
» 4 ek. liszt
» 2 dl tej
» 2 csomag vaníliás cukor
» 25 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 5 dkg kókuszreszelék
» A tetejére:
» 5 dkg kókuszreszelék
Egy tálban összekeverjük a ledarált kekszet a vajjal, a cukorral, a kakaóval, a kókuszreszelékkel, a kávéval és a rummal, valamint annyi lekvárral, hogy szép, krémszerű legyen.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 6 tojás
» 24 dkg cukor
» 10 dkg darált kesudió
» 14 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» mogyoróvaj
Egy tálban verjük habosra a tojások sárgáját a cukorral. A lisztet keverjük el a sütőporral és a kesudióval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd mindent óvatosan összedolgozunk. Az így kapott tésztát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté a lapot, az egyiket kenjük meg a mogyoróvajjal, a másikat ragasszuk hozzá.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg méz
» 1 tojás
» 1 narancs reszelt héja
» 1 kiskanál őrölt fahéj
» 5 db őrölt szegfűszeg
» 30 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 5 dkg étcsokoládé
» 5 dkg fehér csokoládé
A hozzávalókból elkészítjük a tésztát, majd 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Kikent tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kisütjük. Végül az olvasztott csokoládékkal díszítjük.
» 15 dkg héjas mandula
» 20 dkg porcukor
» 10 dkg reszelt csokoládé
» 4 tojásfehérje
» 1 csomag vaníliás cukor
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált mandulát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a csokoládét. A masszát nyomózsákba töltjük, majd vaja, lisztes sütőlapra koszorúkat nyomunk belőle. Végül alacsony fokozaton sütőben kiszárítjuk őket
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu