Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 22 dkg cukor
» 50 dkg liszt
» 12 dkg vaj
» 2 tojás
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csomag sütőpor
» fél citrom
» 10 dkg vegyes dzsem
» 1 tojás a kenéshez
A lisztet egy gyúródeszkára halmozzuk, majd a közepére tesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és csillag formával kiszaggatjuk. Minden csillagot megkenünk a felvert tojással, majd tepsibe tesszük, és készre sütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 30 dkg liszt
» 15 dkg margarin
» 1 csomag sütőpor
» 3 tojássárgája
» 10 dkg cukor
» tejföl
» Töltelékhez:
» 3 tojásfehérje
» 10 dkg porcukor
» 20 dkg túró
Töltelék - A túrót áttörjük, a tojásfehérjét habbá verjük, majd ezeket elkeverjük a porcukorral. Tészta - A tészta hozzávalóiból jól gyúrható tésztát készítünk. Ezt 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd 8x8 cm-es kockákra vágjuk. A sarkukat kissé felhajtjuk, beletesszük őket a kikent tepsibe, megtöltjük a töltelékkel, és előmelegített sütőben készre sütjük.
|
|
» 55 dkg porcukor
» 70 dkg liszt
» 3 tojás
» ánizs
» 3 dkg reszelt citromhéj
» őrölt fahéj
» 1 dkg szalalkáli
» őrölt szegfűszeg
» 1 tojás a kenéshez
» A tojásglazúrhoz:
» 15 dkg porcukor
» 4 tojásfehérje
A cukorhoz 1,5 dl forró vizet öntünk, majd megvárjuk míg kihűl. Ekkor az ánizst, a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a szalalkálit és a tojásokat hozzákeverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet is, majd az egészet összegyúrjuk, és 5-6 órát állni hagyjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 8 tojás
» 40 dkg cukor
» 8 ek. víz
» 25 dkg liszt
» 1/2 sütőpor
» 2 ek. kakaó
» Krém:
» 1/2 l tej
» 3 ek. liszt
» 25 dkg porcukor
» 25 dkg vaj
» Tetejére:
» kókuszreszelék
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 sárgáját a cukorral kikeverjük, a vizet apránként belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és a tojások habbá vert fehérjét. Kétfelé választjuk a masszát, és az egyik felébe belekeverjüka kakaót. Egyenként megsütjük.
Krém készítése: a tejet a liszttel sűrűre főzzük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 6 tojásból készült piskóta
» 1/2 l tej
» 2 csomag puncsízű pudingpor
» 5 dkg porcukor
» 20 dkg vaj
» 1 csomag háztartási keksz
» 10 dkg dió
» 2 ek. kakaó
» 2 ek. porcukor
» tej
» ízlés szerint rum
A piskótát három részre vágjuk. A tejből, pudingporból, 5 dkg porcukorból és a vaj feléből pudingot főzünk, majd rákenjük a piskótára. A vaj másik felét összekeverjük a ledarált háztartási keksszel, rummal és annyi tejjel, hogy összeálljon. A masszát az egyik pudinggal megkent piskóta tetejére formázzuk háztető alakúra.
» 3 tojásfehérje
» 18 dkg cukor
» negyed citrom
A tojásfehérjéket félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és így verjük kemény habbá. Ezután a citrom levét belefacsarjuk, és az egészet összekeverjük. Ezt a habot papírtölcsérbe tesszük, majd egy sütőpapírra karikákat formázunk belőle, és a tetejére kristálycukrot szórunk. Végül langyos sütőben kiszárítjuk őket, és már kész is vannak.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 tojásfehérje
» 12,5 dkg kristálycukor
» 9 dkg szeletelt mandula
» Az öntethez:
» 42,5 dkg cukrozott meggy
» 1 ek. cseresznyepálinka
» 1 tk. kristálycukor
» 1 tk. citromlé
» A töltelékhez:
» 25 dkg mascarpone
» 2 ek. porcukor
» 1 tk. vaníliaeszencia
» 1,25 dl tejszín
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd 12 könnycsepp formát és a több S alakot rajzolunk belőle sütőpapírra. A könnycseppek lesznek a hattyúk testei, ezekbe egy-egy mandulát nyomunk, majd az összeset készre sütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 db tojás
» 18 dkg kristálycukor
» 4 ek víz
» 15 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 8 db őrölt szegfűszeg
» Krém:
» 4 dl tej
» 3 ek kristálycukor
» 1 csomag mogyoróízű pudingpor
» 15 dkg margarin
» 15 dkg porcukor
» Díszítés:
» 20 dkg kristálycukor
» 5 dkg darált kesudió
A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet habosra keverjük. Egy másik tálba összekeverjük a réteslisztet, az őrölt szegfűszeggel, és a sütőporral, majd fokozatosan hozzá keverjük a tojássárgájához. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg.
14 dkg porcukor
» 1 tojás
» 2 dkg margarin
» 6 evőkanál tej
» 1 csomag sütőpor
» 28 dkg rétesliszt
» 1 evőkanál gyömbér
» csipkebogyólekvár
Egy tálban verjük habosra a tojást a margarinnal és a porcukorral. Kanalanként adjuk hozzá a tejet. A lisztet keverjük el a sütőporral és a gyömbérrel. Mindent alaposan dolgozzunk össze. Az így kapott tésztát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 20 dkg margarin
» 30 dkg liszt
» 10 dkg porcukor
» 1 tojás
» 15 dkg darált mandula
» 1/2 csomag vaníliás cukor
» 1/2 kk. gyömbérpor
» só
» Máz:
» 10 dkg porcukor
» 2 ek. víz
» piros ételfesték
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, mandulát, lisztet, gyömbért, sót és vaníliás cukrot. Összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Utána fél cm vékonyra nyújtjuk, szív alakú szaggatóval kiszúrjuk, majd kivajazott sütőlemezre tesszük, és 180 fokon negyed óra alatt megsütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu