Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 15 dkg cukor
» 2 tojás
» 20 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 1 evőkanál gyömbérpor
» 5 dkg mazsola
» 5 dkg aszalt alma (beáztatva és apróra vágva)

 

A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett őzgerinc formába, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, és még melegen szórjuk meg porcukorral.

Tovább 

» 1 csomag kerek, kakaós piskóta tortalap
» 20 dkg mogyorókrém
» A cukormázhoz:
» 1 citrom leve
» 20 dkg porcukor
» A díszítéshez:
» pár db aszalt füge
» pár szem mandula

 

A tortalapokból kerek szaggatóval, korongokat szaggatunk ki és megkenjük mogyorókrémmel, majd 7-8 darabot egymásra ragasztunk. A porcukorhoz hozzáöntjük a citrom levét és elkeverjük, ezt rácsöpögtetjük a tornyunkra, úgy, hogy, lecsöpögjön, mint a viasz a gyertyáról. A mandulákat meghámozzuk, majd a korábban félbevágott fügékbe helyezzük, úgy, hogy minden fél fügébe jusson egy, ezt rátesszük a piskóta tetejére, mintha egy gyertya lángja volna.

Tovább 

 

» 14 dkg porcukor
» 1 db tojás
» 2 dkg margarin
» 2 ek tej
» 1 csomag sütőpor
» 29 dkg rétesliszt
» 1 ek gyömbérpor
» Töltelék:
» levágott tésztaszélek
» 1 dl rum
» 4 dl tej
» 3 ek kristálycukor
» 1 csomag puncsízű pudingpor

 

A margarinhoz hozzáadjuk a tejet, a porcukrot és egy egész tojást, majd habosra keverjük. A réteslisztet, a gyömbérport, és a sütőport összekeverjük, fokozatosan adagoljuk a krémhez, és jól elkeverjük. Előmelegített sütőben, margarinnal és lisztel kikent tepsiben kisütjük.

Tovább 

» Tésztához:
» 28 dkg liszt
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» Töltelékhez:
» 15 dkg gesztenyemassza
» 2 dl joghurt
» 3 tojásfehérje habbá verve
» 10 dkg porcukor
» Díszítéshez:
» 2 dl tejszín
» 1 kiskanál zselatin
» 1/2 dl víz
» 1 csomag vaníliás cukor

 

Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint, valamint a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat.

Tovább 

» 20 dkg búzaliszt
» 1 ek. kakaópor
» 2 csapott tk. sütőpor
» 20 dkg cukor
» 2 csomag vanillincukor
» 1 tk. mézeskalácsfűszer
» 1 tojás
» 3 csepp keserű mandulaaroma
» 15 dkg vaj vagy margarin
» 1/2 csomag vaníliaízű porcukor
» 1-2 ek. víz
» néhány ezüstcukorka

 

Fogunk egy keverőtálat, beleszórjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukrot, a vanillincukrot, a mézeskalácsfűszert majd beleteszük a tojást, a margarint, és belecsepegtetjük a mandulaaromát. Az egészet összekeverjük, majd összegyúrjuk, és egy gyúródeszkán kb.

Tovább 

» 1/2 dl tej
» 1 ek. cukor
» 3 dkg élesztő
» 30 dkg rétesliszt
» 3 tojás sárgája
» csipetnyi
» langyos tej
» 10 dkg vaj
» 2 ek. porcukor
» 1 dl forró tej
» 10 kockacukor
» 1 vaníliás cukor

 

Az élesztőt a cukros tejben megkelesztjük, majd összegyúrjuk a liszttel, tojássárgájával, val, és annyi tejjel, hogy lágy legyen. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Utána ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. A vajat kikeverjük a porcukorral, és a tésztát megkenjük vele.

Tovább 

» 4 tojás
» 25 dkg cukor
» 30 dkg liszt
» 1 sütőpor
» 1 mokkáskanál ánizsmag
» fél citrom
» 2 dkg vaj
» 1 dl rum
» 20 dkg barackdzsem
» 25 dkg étcsokoládé

 

Fogunk egy tálat, és beletesszük a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és az ánizsmagot. Az egészet alaposan összekeverjük, majd belereszeljük a citrom héját is. Kivajazott tepsiben készre sütjük, és miután kihűlt elfelezzük. Mindkét felét rummal meglocsoljuk, és a lekvárt rákenjük, majd egymásra fektetjük.

Tovább 

» 22 dkg csokoládés keksz, összetörve
» 11 dkg vaj
» 6 dkg kókuszreszelék
» 22 dkg zsírszegény krémsajt
» 3 dl tejszín
» 11 dkg rózsaszín mályvacukor
» 11 dkg fehér csokoládéchips
» 22 dkg fekete szeder
» 1 ek. zselatin
» 4 ek. hideg víz
» 12 fehér mályvacukor
» 1 ek. tej
» 4 ek. kókuszreszelék, pirítva
» fekete szeder a díszítéshez

 

Egy tálban összekeverjük a kekszet, a vajat és a kókuszreszeléket, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

Tovább 

» Tésztához:60dkg liszt,10dkg vaj,
» 30dkg porcukor,1db tojás,
» 1cs sütőpor,kevés szódabikarbóna.
» A töltelékhez:20dkg darált mák,
» 20dkg liszt,10dkg vaj,25dkg porcukor,
» 2dl tej,1cs sütőpor,1citrom héja,
» 1db reszelt alma.
» A krémhez:8dl tej,2cs vaníliás pudingpor,
» 25dkg margarin,25dkg porcukor.

 

Elkészítés:A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze annyi tejjel,hogy nyújtható legyen.A tésztát hat részre osztjuk.Két lapot kinyújtunk,és külön-külön megsütünk.A többi négy lapot is kinyújtjuk,a töltelékkel megtöltjük,feltekerjük mint a beijglit.Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben,és közepes lángon aranybarnára sütjük.Kihűtjük.A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot,majd ha kihül,hozzáadjuk a margarinos porcukros masszához.Az egyik lapot megkenjük a krém felével,erre rátesszük a tekercseket,majd ismét egy réteg krém következik,és végül a másik lap.Ízlés szerint bevonhatjuk csokimázzal.

Tovább 

» Tésztához:
» 6 tojásfehérje habbá verve
» 12 dkg porcukor
» 12 dkg margarin
» 17 dkg rétesliszt
» 1 dkg fahéj
» 1 csomag sütőpor
» Mázhoz:
» szilva (kimagozva)
» 1 dl rum
» 10 dkg fehér csokoládé
» 8 dkg margarin
» 5 dkg cukor

 

A habot elkeverjük a porcukorral, majd a megolvasztott, és kihűtött margarint is beledolgozzuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kikent, és kilisztezett formákba öntjük. A szilvát megpároljuk a rummal, a vízzel és a cukorral, majd minden kosárkába teszünk egyet.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu