Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 5 tojás
» 5 evőkanál cukor
» 5 evőkanál liszt
» 1 púpos kiskanál fahéj
» 1 csomag sütőpor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 2 dkg darált mandula
» Mázhoz:
» 6 tojásfehérje habbá verve
» 32 dkg porcukor
A tojássárgákat habosra verjük a cukrokkal, a tojásfehérjéket habbá verjük. Ezeket óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval együtt, és az így kapott tésztát kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kisütjük, majd holdformával kiszaggatjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 3 tojás
» 15 dkg porcukor
» 6 evőkanál forró víz
» 15 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 1 púpos kiskanál fahéj
» Krémhez:
» 6 tojássárgája
» 15 dkg porcukor
» 1 dl tej
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a porcukrot és a vizet, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg liszt
» 2 ek. porcukor
» 2 alma
» 1 csipet só
» 3 tojás
» 5 dl tej
» 2 ek. olvasztott vaj
» 1 csomag vaníliás cukor
» 2 dl habtejszín
» olaj
» kakaó
» fahéj
» lekvár
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat, és az egészet összekeverjük. Az almát megtisztítjük, meghámozzuk, lereszeljük, majd ezt is a többi hozzávalóhoz keverjük, és az egészet kb. 2 órát pihentetjük. Ezután közepes méretű palacsintákat sütünk a masszából, és egymásra rétegezzük úgy, hogy minden palacsintát megkenünk valamilyen lekvárral, és a lekvárra fahéjat vagy kakaót szórunk.
» 22 dkg csokoládés keksz, összetörve
» 11 dkg vaj, megolvasztva
» 6 dkg kókuszreszelék
» 22 dkg zsírszegény krémsajt
» 3 dl tejszín
» 11 dkg rózsaszín mályvacukor
» 11 dkg fehér csokoládéchips
» 22 dkg eper
» 1 ek. zselatin
» 4 ek. hideg víz
» 12 fehér mályvacukor
» 1 ek. tej
» 4 ek. kókuszreszelék, pirítva
» friss eper a díszítéshez
Egy tálban összekeverjük a kekszet, a vajat és a kókuszreszeléket, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 8 tojás
» 8 dkg cukor
» 14 dkg liszt
» fél dl víz
» 10 dkg gyümölcslekvár
» 30 dkg fondán
» 50 dkg tejszínhab
5 tojás sárgáját keverjük el a vízzel, és 2 dkg liszttel. A 8 tojás fehérjéjéből és a cukorból verjünk kemény habot, majd keverjük össze a kettőt. Adjuk hozzá a lisztet. Töltsük vászonzacskóba, és előkészített sütőfelületre nyomjunk fél indiáner nagyságú gömböket. Lassú tűzön süssük ki, majd párosítgassuk őket össze. Kaparjuk ki a belsejüket, hogy legyen helye a tölteléknek.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 csomag réteslap
» 5 dkg vaj
» 2-2 banán, kivi, ill. narancs
» esetleg más gyümölcs
» 1 citrom leve
» 5 dkg porcukor
» 2 evőkanál rum
A gyümölcsöket feldaraboljuk. Porcukorral, és rummal ízesítjük miután ráfacsartuk a citrom levét. Amíg a réteslapot megsütjük, behűtjük. A réteslapokat olvasztott vajjal meglocsoljuk, és egymás tetejére fektetjük. Ezt követően 8 egyenlő részre vágjuk. Sütőben 6-8 perc alatt ropogósra sütjük. A forró lapok egyik felére tegyük a gyümölcssalátát, a többi lappal beborítjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 100 g natúr vaj
» 100 g enyhén sózott vaj
» 200 g porcukor
» 4 tojás
» 200 g liszt
» 1 zacskó sütőpor
Habverővel dolgozzuk össze a vajakat a porcukorral. Ha elolvadt a cukor apránként keverjük hozzá a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. Jól forgassuk össze 2 percig, majd kanalazzuk ezt a masszát egy kivajazott formába. Előmelegített sütőben közepes lángon egy és negyed óra alatt megsütjük. Ellenőrizzük tűvel, hogy jól átsült e.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg liszt
» 2 tojás
» 15 dkg cukor
» 1 csomag sütőpor
» 10 dkg darált barackmag
» 1 csomag vaníliás cukor
» 2 evőkanál tejföl
» Krémhez:
» 12 dkg porcukor
» 2 tojásfehérje habbá verve
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és jól gyúrható tésztát készítünk belőlük. Ezt a masszát egy kikent tepsibe simítjuk, majd megkenjük a hozzávalókból kevert krémmel. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, majd a süteményt kisütjük, és rudacskákra vágjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 5 tojás
» 12 dkg cukor
» 12 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 5 dkg darált tökmag
» Töltelékhez:
» 25 dkg cseresznye (kimagozva, ledarálva és lecsöpögtetve)
» 3 tojássárgája
» 5 dkg liszt
» 2 dl tej
» 20 dkg cukor
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 10 dkg margarin
» 18 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1,5 dl tej
» 16 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 5 tojásfehérje
» 1 púpos kiskanál fahéj
» Krémhez:
» 2 dkg mazsola
» 2 dl tej
» 2 evőkanál liszt
» 10 dkg cukor
» 15 dkg margarin
» 15 dkg porcukor
» 1 kiskanál fahéj
Egy tálban verjük habosra a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tojásfehérjéket verjük habbá, és ezt meg a többi hozzávalót is óvatosan dolgozzuk a margarinos masszába.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu