Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg cukor
» 2 tojás
» 3 evőkanál méz
» 2 dkg reszelt, fehér csokoládé
» 20 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 1 csomag mazsola
» 2 dkg étcsokoládé
A hozzávalókból (a tojást felverjük) tésztát gyúrunk, majd 5 mm vastagra kinyújtjuk, és dominókat készítünk belőle. A mazsolát leforrázzuk, ezek lesznek a dominó pontjai. Ezeket tegyük egy kikent tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor kihűlt, akkor az olvasztott étcsokoládéval húzzuk ki a dominó vonalait.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 7 dkg vaj
» 15 dkg vaníliás porcukor
» 20 dkg darált dió
» 5 dkg felaprított aszalt sárgabarack
» 1 teáskanál rumaroma
» 1,5 dl tejszín
» 15 dkg liszt
» 10 dkg étcsokoládé
» 10 dkg felaprított aszalt sárgabarack
A vajat felmelegítjük a vaníliás porcukorral, a dióval, sárgabarackkal, tejszínnel és a rumaromával. Utána belekeverjük a lisztet. Golyókat formázunk a masszából, és olajos tepsibe tesszük őket. Kicsit szétnyomkodjuk, majd megsütjük őket.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt korongok felét belemárjuk, és rászórjuk a sárgabarackot.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 70 dkg liszt
» 35 dkg zsír
» 2 dkg élesztő
» tej
» 1 tojássárgája
» tejföl
» dió
Az élesztőt tejbe áztatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 4 veknit készítünk belőle, majd egyenként kinyújtjuk, és kiszaggatjuk őket. A diót tejben, cukorral megfőzzük, majd megtöltjük vele a tésztát. Kifli formára alakítjük, megsütjük, majd még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg cukor
» 15 dkg durvára darált dió
» 7 dkg margarin
» 7 dkg darált cukrozott narancshéj
» 1 dl tejföl
» 1 dkg liszt
» 1 kávéskanál olaj
» Mázhoz:
» 15 dkg étcsokoládé
Egy edényben felforraljuk a cukrot, a tejfölt, a diót és a narancshéjat. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a lisztet. Ezt a masszát egy kikent, kilisztezett tepsiben kupacokba szétosztjuk. Pár perc alatt előmelegített sütőben kisütjük, majd egy tányérra tesszük. Mikor már kihűlt, akkor egyenként belemártjuk az aljukat az olvasztott csokoládéba.
» 6 tojás
» 4 dkg dió
» 9 dkg cukor
» 2 dkg vaj
» 6 dkg liszt
» 2 dkg morzsa
» fél citrom héja
» késhegynyi fahéj
» 10 dkg baracklekvár
» 2 dkg vaníliáscukor
A darált diót egy tojással mozsárban összevegyítjük. A kapott pépet 5 dkg cukorral és 5 tojás sárgájával keverjük össze. Kemény habor verünk 5 tojás fehérjéből, fokozatosan adagolunk hozzá 4dkg cukrot, majd összeöntjük a másik masszával. Hozzákeverjük a lisztet, fahéjat, citromhéjat és az előre felmelegített vajat.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg darált dió
» 25 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» 1/2 citrom leve
» 5 dkg csokoládé
A hozzávalókból (kivéve a csokoládét) jól gyúrható masszát készítünk, majd ketté osztjuk, és az egyikkel összedolgozzuk az olvasztott csokoládét. A sima masszát kinyújtjuk, beletesszük a csokoládés masszát, majd feltekerjük. Pár órára tegyük félre szikkadni.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg porcukor
» 40 dkg liszt
» 3 dkg kakaó
» 7 tojás sárgája
» vaníliás cukor
» citromhéj
A vajat a porcukorral kikeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót, nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelet sütőlemezre kis gömböket nyomunk belőle. Megsütjük, majd ha kihűlt, lekvárral megkenjük, és fél dióval díszítjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» 1 csomag vaníliás cukor
» 28 dkg liszt
» Töltelékhez:
» 2 tojásfehérje habbá verve
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg darált dió
» 1/4 citrom leve
» rumos meggy
A lisztet elkeverjük egy tálban a a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ehhez hozzádolgozzuk a tojássárgákat és a margarint. Ezt a tésztát nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre, és béleljük ki vele a kosárkaformát. Mindegyikbe tegyünk 1-2 rumos meggyet, majd töltsük bele a hozzávalókból kevert töltelékkel.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 30 dkg porcukor
» 4 tojás
» 10 dkg darált dió
» 20 dkg liszt
» 1 sütőpor
» 10 ek. víz
» Töltelék:
» 4 dl tej
» 2 vaníliás cukor
» 5-6 ek. gríz
» 20 dkg porcukor
» 25 dkg margarin
» 10 dkg darált dió
» Máz:
» 10 dkg étcsokoládé
» 10 dkg vaj
A porcukrot kikeverjük a tojássárgákkal és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a tojás habját. Kikent tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
Töltelék készítése: 2 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu