Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 50 dkg liszt
» 1 Rama
» 2 tojás
» kevés só
» 2 dl langyos tej
» 2 dkg élesztő
» 5 dkg cukor
» Diótöltelék:
» 30 dkg darált dió
» porcukor
» tej
A cukrot elkeverjük a tejben, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. A tésztát 2 órán át állni hagyjuk. Utána 32 gombócra osztjuk, kinyújtjuk, megtöltjük a dióval, és kifliket formázunk belőle. Tepsibe tesszük őket, tetejüket tojással megkenjük, majd 1/2 órát állni hagyjuk.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 40 dkg liszt
» 15 dkg vaj
» 1 dkg élesztő
» 1 g só
» 1 dl tejföl
» 2 dl tej
» 1,5 dkg cukor
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összekeverjük a lisztel, vajjal, sóval, tejföllel, és kelni hagyjuk. Tölteléket készítünk 15 dkg cukorból, amit 1 dl tejben megfőzünk, hozzáadunk 40 dkg darált diót, citromhéjat, megtöltjük vele a tésztát, henger alakóra csavarjuk fel, és megsütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 11 dkg darált dió
» 21 dkg cukor
» 3 tojásfehérje
» 1,5 dkg liszt
» 1 vaníliás cukor
» Krém:
» 0,75 dl tejszín
» 12 dkg csokoládé
» 2,5 dkg margarin
» 1 ek. rum
» Tetejére:
» tortabevonó
» darált dió
A diót a cukorral, vaníliás cukorral, és tojásfehérjével elkeverjük, és felmelegítjük. Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kis halmokat teszünk. Előmelegített sütőben 170 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Krém készítése: a csokoládét gőz felett felolvasztjuk a tejszínnel.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 25 dkg margarin
» 3 tojás
» 10 dkg porcukor
» 5 dkg reszelt, fehér csokoládé
» 25 dkg darált dió
» 10 dkg rételiszt
» 1 csomag sütőpor
» Mázhoz:
» málnalekvár
» 10 dkg fehér csokoládé
» 6 dkg margarin
» 10 dkg étcsokoládé
Egy tálban felverjük a margarint a porcukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, utolsóként a tojásfehérje habot. Az így kapott tésztát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, majd előmelegített sütőbe süssük késze.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg margarin
» 3 tojás
» 10 dkg porcukor
» 5 dkg reszelt, fehér csokoládé
» 25 dkg darált tökmag
» 1 csomag sütőpor
» 10 dkg rétesliszt
» Mázhoz:
» 15 dkr fehér csokoládé
» 10 dkg margarin
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a habosra vert porcukor és margarin keverékét, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 5 tojás
» 15 dkg cukor
» 11 dkg rétesliszt
» 2 dkg kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» Töltelékhez:
» 30 dkg alma (megpucolva, ledarálva)
» 3 dl tej
» 3 evőkanál cukor
» 3 evőkanál liszt
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 24 dkg porcukor
» 8 tojás
» 12 dkg darált mák
» 6 dkg darált dió
» 6 dkg zsemlemorzsa
» 6 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 2 evőkanál rum
» Töltelékhez:
» szilvalekvár
» 2 csomag rumosdió izű pudingpor
» 8 dl tej
» 5 evőkanál cukor
» Díszítéshez:
» 2 dl tejszín
» 1 kiskanál zselatin
» 1 csomag vaníliás cukor
» 0,5 dl víz
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 125 g vaj
» 250 g zabpehely
» 250 g datolya
» 2 tojás
» 100 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» 2 teáskanál sütőpor
A felolvasztott vajat összekeverjük a zabpehellyel, majd félretesszük hűlni. A tojásokat habosra verjük és hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a kimagozott és aprított datolyát és a vajas zabpelyhet. 2 evőkanál segítségével kis kupacokat rakunk egy kivajazott tepsibe, majd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu