Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 40 dkg liszt
» 1 tojás
» 2 dkg élesztő
» 7 dkg margarin
» 5 dkg cukor
» 1-2 dl langyos tej
» fél citrom reszelt héja
» a töltelékhez:
» 15 dkg cukor
» 10 dkg margarin
» 20 dkg darált dió keveréke
Az élesztőt fél dl langyos tejben
felfuttatjuk, és a tésztához való anyagokat összegyúrjuk. A tésztát jól
kidolgozzuk, háromnegyed óráig langyos helyen pihentetjük.
Tipp: ha a tésztát tároló edényt félig meleg vízbe helyezzük egy másik edénybe, a tetejét pedig lefedjük konyharuhával, akkor sikerül a kelesztés.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 3 tojás
» 10 dkg porcukor, 15 dkg cukor
» 10 dkg margarin
» 1 csomag sütőpor
» 1 dl tej
» 10 dkg rétesliszt
» 15 dkg darált dió
» Mázhoz (1):
» 6 tojásfehérje
» 32 dkg porcukor
» Mázhoz (2):
» 15 dkg étcsokoládé
» 0,5 dl víz
» 1 dkg margarin
A margarint és a porcukrot verjük habosra, a tojások sárgáját verjük fel a cukorral. Ezt a kettőt összedolgozzuk, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót is (a fehérjét habbá verve és óvatosan). Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 18 dkg margarin
» 22 dkg porcukor
» 8 tojás
» 1 csomag vaníliás cukor
» 15 dkg darált mák
» 15 dkg rétesliszt
» 8 dkg reszelt, fehér csokoládé
» 1 csomag sütőpor
» Töltelékhez:
» 15 dkg étcsokoládé
» 15 dkg margarin
» 8 dkg fehér csokoládé
» 8 dkg margarin
» Mázhoz:
» 10 dkg fehér csokoládé
» 3 dkg margarin
A margarint verjük habosra a porcukorral, majd dolgozzuk bele a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét is verjük fel, majd ezt és a többi hozzávalót is óvatosan forgassuk a tojásos masszába.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Bucikhoz: 7 g szárított élesztő, 3 evőkanál + 3 dl langyos tej, 50 dkg liszt , 3 dkg olvasztott vaj, 3 dkg kristálycukor, 10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcshéj (citrom/narancs), 1 csipet só
» A bucik bekenéséhez: 3 evőkanál kristálycukor + 2 evőkanál tej + 1 evőkanál tejszín
» A mézes vajhoz: 20 dkg puha vaj, 10 dkg méz, fél teáskanál őrölt fahéj, fél narancs reszelt héja
Az élesztőt 3 evőkanál langyos tejjel elkeverem és hagyom, hogy kissé felhabosodjon.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 200 g marcipán
» 125 g puha vaj
» 200 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» 3 csepp citromaroma
» 1 tojás
» 250 g búzaliszt
» 125 g kukoricaliszt
» 2 teáskanál sütőpor
» 100 ml tej
» 1 teáskanál őrölt fahéj
A marcipán alaposan összekeverjük 75 g cukorral, a vaníliás cukorral, a citromaromával, a tojással, a sütőporral és a kétféle liszttel. Az egészet jól összekeverjük, míg egynemű masszát nem kapunk. A tésztánkat kinyújtjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 3 tojás (a fehérjét és a sárgáját külön-külön habbá verve)
» 5 dkg margarin
» 9 dkg reszelt étcsokoládé
» 2 dkg liszt
» 3 dkg piskótamorzsa
» 8 dkg porcukor
» csokoládékrém
Fogjunk egy tálat, verjük fel benne a tojások sárgáját a porcukorral, a margarinnal és a reszelt étcsokoládéval. Óvatosan keverjük hozzá még a tojásfehérjehabot, a morzsát és a lisztet. Az így kapott masszát egy kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, és kisütjük. Végül megkenjük a csokoládékrémmel, és feltekerjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 500 g liszt
» 2 teáskanál sütőpor
» 150 g porcukor
» 1 vaníliás cukor
» egy csipet só
» 1 tojás
» 350 g vaj
» 40 g kakaópor
» 1 evőkanál rum
» 100 g durvára vágott mandula
A sütőporos lisztkupac közepébe mélyedést készítünk és beleteszünk 140 g porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást(a fehérjéből 2 teáskanálnyit félreteszünk) és a felszeletelt vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztánk harmadát félretesszük, a többibe belekeverjük a kakaóport és a mandulát, majd 4 db egyforma szögletes rudat formálunk belőle, amik 32 cm hosszúak, 3,5 cm szélesek és 1,5 cm magasak legyenek.
» 375 g liszt
» 2 teáskanál sütőpor
» 100 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» 1 tojás
» 200 g vaj
» ananászlekvár
» 75 g csokoládé
» 1 evőkanál kókuszkrém
A lisztkupac közepére mélyedést készítünk és beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a felszeletelt vajat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Ezután a tésztánkat pár óráig a hűtőben pihentetjük. A kinyújtott tésztánkból cakkos szélű kerek szaggatóval kivágjuk a kekszeket, majd a kekszek felének a közepére egy kis lyukat vágunk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 bögre (3 dl) liszt
» 1,5 csomag sütőpor
» 1/2 kk. őrölt fahéj
» só
» 1 bögre darált mák
» 10 dkg margarin
» 1 bögre cukor
» 2 tojás
» 1 bögre tej
» 1 narancs reszelt héja
» 10 dkg málnalekvár
» 10 dkg tortabevonó
» 2 ek. olaj
» 1 ek. vágott pisztácia
» 1 kk. morzsacukor
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, fahéjat, sót, és mákot. A margarint kikeverjük a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a narancshéjat, majd felváltva a lisztet és a tejet.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 18,5 dkg liszt
» 4 dkg kakaópor
» 9 dkg porcukor
» 22,5 dkg vaj
» 2 tojássárgája
» 1 tk. vaníliaeszencia
» 2,5 dl tejszín
» 25 dkg eper
» Az öntethez:
» 25 dkg eper
» 1 ek. kristálycukor
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a cukrot, a vajat, a tojást és az eszenciát, majd az egészet kinyújtjuk. 18 kört szaggatunk belőle, majd kb. 8-10 perc alatt megsütjük őket.Ezután egy lapot tálra teszünk, megkenjük a felvert tejszínnel, néhány epret teszünk rá, majd egy újabb lapot, megint tejszínt és epret, és a tetejére még egy linzer.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu