Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

Olvad az első hó, csupa sár minden,
A szánkó is még a padláson pihen,
De a téren reggeltől fenyőfa áll
És minden ága csillogó díszre vár.

Az ablakokban este gyertyák égnek,
S az emberek szemében titkos fények.
Szájukon mosoly, kezükben csomagok,
Emlékeik közt régi karácsonyok.

A faluban száncsengő hangja szálldos
És megszaporodtak a Mikulások,
A gyerekek is most egy kicsit jobbak
És aranyos-furcsa leveleket írnak.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg szarvacska vagy nagykoca tészta
  • olaj
  • 2 doboz olajos heringfilé halkonzerv
  • 1 doboz füstölt sprotni
  • 1 doboz darált heringfilé
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 paradicsom
  • bors
  • oregánó
  • kevés margarin
Elkészítés:

A tésztát sós vízben, kevés étolajjal meglocsolva megfőzzük.

Közben a halkonzerveket egy nagyobb tálban villával összetördeljük (a sprotniból kiszedjük a gerincet) az olajjal együtt, hozzákeverjük a tejfölt és fél citrom levét, majd ízesítjük oregánóval, sóval, borssal.

Tovább 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 olajos halkonzerv
  • 1 tejföl (175 g-os)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 dl majonéz
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kiskanál citrom
Elkészítés:

A halról leöntjük az olajat, és a halat villával összetörjük. (A szálkát és a gerincrészt eltávolíthatjuk.) A hagymát és a sárgarépát ráreszeljük a halra. Ezután ráöntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd ízesítjük a cukorral, citromlével és sóval.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 doboz bármilyen fajta paradicsomos halkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 1 teáskanál citrom
Elkészítés:

Az összes hozzávalót habosra keverem. Hideg szendvicsre való krém.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg rétesliszt
  • 2,6 dl víz
  • 2,6 dl tej
  • 15 dkg vaj, vagy Rama
  • 4,2 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál porcukor
  • A lúgos fürdőhöz:
  • 1,5 l víz
  • 3 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítés:

1. Az élesztőt a cukorral, a langyos vízzel, a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős keveréket, és fényesre, hólyagosra dagasztjuk (kézzel, robotgép dagasztóspiráljával vagy kenyérsütőgép kelt tészta programjával).

Tovább 

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 pohár kefir
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:

A margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek, vagy tejföllel pótolom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 50 dkg liszt (2/3 simaliszt, 1/3 rétesliszt)
  • 1 tojás
  • 2,3 dl tej
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1,5 kávéskanál só
  • 1,5 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
Elkészítés:

A hozzávalókat beledobálom a kenyérsütőbe, megvárom, míg kidolgozza és megkeleszti, majd lisztes deszkán 2 felé osztom, kerekre nyújtom. 6 cikkre vágom, feltekerem, még 25 percig hagyom kelni, vizezett tojássárgával megkenem a tetejét, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Tovább 

Közelegnek az ünnepek, ezért kedvenceink is az ünnepekhez illően öltöztek, sőt egyesek a Mikulás kis segédjeinek szerződtek. Most összegyűjtöttük a legcukibb karácsonykor készült kutyás képeket.

 

Mikulás
Piros ételfesték, marcipán, kókuszreszelék, csokibogyók és már kész is a Mikulás. A diétázók figyelmében az eperből, tejszínhabból és cukormentes csokiból készült könnyed nassolnivalót ajánljuk.

 

Mézeskalács
A mézeskalácsból készült házikók mellett csodás hópelyheket, emberkéket vagy egyéb motívumokat készíthetünk, a lényeg a fehér hab, a dekorgyöngyök és a porcukor.

 

Muffinok
A gyorsan elkészíthető natúr muffinokat is pillanatok alatt ünnepi díszbe öltöztethetjük egy kis kézügyesség segítségével.

Tovább 

Hóember
A mézeskalácsokat marcipán, ételfesték és cukorkák segítségével könnyen hóemberré varázsolhatjuk, de egy kis hab szétfolyatásával direkt készíthetünk olvadófélben lévő figurákat is.

Hirdetés

 

Rénszarvas
Pár piros bogyó, cukorka és perec segítségével mókás piros orrú szarvast varázsolhatunk a legegyszerűbb ropogós kekszből is. Nagy kedvencünk a rénszarvasos nyalóka.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu