Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 3 kivi (megpucolva és apróra vágva)
» 2 hátszínszelet
» 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
» 4 maréknyi vízitorma
» só
» 1 csipet cukor
» 1 evőkanál vörösborecet
» /2 kiskanál wasabi
» 3 evőkanál olaj + megkenéshez
A húst kenjük meg olajjal, alaposan fűszerezzük be, majd grillezzük közepesre őket, és tegyük félre. Egy tálban keverjük össze az olajat, a vörösborecettel, a wasabival, a sóval és a cukorral. A tányérokra szórjunk némi vízitormát, arra hagymát, és kis kockákra vágott kivit.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 kg marhalapocka
» 1 kg hagyma
» 1 kg krumpli
» 2,5 dl tejföl
» 2,5 dl kefír
» 12 dkg vaj
» 1 kk. bors
» só
Egy kivajazott lábosba tesszük a felszeletelt húst, rá a felkockázott húst, majd a szeletekre vágott hagymát. sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a vajat, majd így folytatjuk a rétegezést. A tetejét a kefirrel elkevert tejföllel fedjük be, majd egy vízzel teli edénybe állítjuk, és alacsony fokozaton 3,5 óra alatt pároljuk készre.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
4 szelet hátszín
» 1 dl habtejszín
» 1 ek. torma
» olaj
» fűszerpaprika
» só, őrölt bors
A felvert tejszínbe keverjük a tormát, majd kissé megsózzuk. Eközben a hús mindkét felét 2-2 percig sütjük, majd bekenjük az olajjal, és további 1-2 percig sütjük. sózzuk, borsozzuk, a paprikával ízesítjük, majd tálra tesszük. Végül mellérakjuk a tejszínes mártást, és ízlés szerint valamilyen burgonyás körettel kínáljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
60 dkg borjúhús
» 10 dkg vöröshagyma
» 6 dkg zsiradék
» 2 dkg liszt
» 2 mokkáskanál pirospaprika
» 1 db pirospaprika
» 1 db paradicsom
» 2 dl tejföl
» só
» Galuska:
» 40 dkg liszt
» 2 tojás
» 3 dkg só
» 4 dkg zsiradék
A húst felkockázzuk. Pörköltalapot készítünk, majd a húst rátesszük, megsózzuk, és párolni kezdjük. A paprikát és paradicsomot is felkockázzuk, majd amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk. Az egészet készre pároljuk. Kevés vizet öntünk hozzá, a lisztből és tejfölből habarást készítünk, és behabarjuk a paprikást.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
90 dkg borjúkaraj
» 2 dkg só
» 2 dkg liszt
» 10 dkg zsír
» 5 dl Supréme mártás
» 25 dkg spárgafej
» 3 dkg vaj
» fél dkg cukor
A karajról eltávolítjuk a gerinccsontot, és a bordacsontok mentén feldaraboljuk a húst. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és megsütjük a zsírban. A hús zsírjának felét felöntjük vízzel, felforraljuk, a bordákra locsoljuk, és megpároljuk. A spárgát megfűszerezzük, megpirítjuk a vajban, és tálaláskor a bordákra rakjuk, és az egészet leöntjük a mártással.
80 dkg borjúkaraj
» 4 dkg só
» 8 dkg zsír
» 12 dkg vaj
» 8 dkg liszt
» 5 dl tej
» 2 db tojás sárgája
» 1 g szerecsendió
» 8 dkg reszelt sajt
» 1 dkg zsemlemorzsa
» 60 dkg kelvirág
A karajról eltávolítjuk a gerinccsontot, és a bordacsontok mentén feldaraboljuk a húst. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és megsütjük a zsírban. A kelvirágot megfőzzük. rántást készítünk 6 dkg lisztből, és 8 dkg vajból, tejből. sózzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, tojás sárgákat, és kicsit összefőzzük.
4 szelet bélszín
» 4 szelet kenyér
» 35 dkg gomba
» 10 dkg vaj
» 1,5 dl vörösbor
» só, őrölt bors
» 1 csokor petrezselyem
A kenyérszeleteket a vaj felén megpirítjuk, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben 4-6 percig sütjük a bélszínt, majd a pirított kenyerekre tesszük. A többi vajat is megolvasztjuk, megsütjük benne a gombát, közben sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral. Így még néhány percig rotyogni hagyjuk, majd a húsra kanalazzuk, és petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
4 szelet bélszín
» 4 ek. olaj
» 4 kk. zöldbors
» 4 cső kukorica
» 16 dkg petrezselymes vaj
A hússzeleteket mindkét felét 2-3 percig sütjük az olajban, majd hozzáadjuk a borsot, és néhány percig így pároljuk. Eközben a kukoricát 10 percig sütjük kevés olajon. A vajat eloszlatjuk a húson és a kukoricán, majd kínálhatjuk is.
2 szelet bélszín
» 20 dkg hagyma
» 5 dkg vaj
» 2 banán
» só, őrölt bors
A húst 3 deka vajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd tálra tesszük. A maradék vajon megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd beletesszük a karikákra vágott banánt, és néhány percig így sütjük tovább. Végül a banános keveréket a húsra tesszük, és már kínálhatjuk is.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Fél kg marhahús
» 25 dkg aszalt szilva
» 2 dl száraz vörösbor
» 2 dl tejszín
» 2 marha-húsleveskocka
» só
» olaj
» fűszerek (fokhagyma, fehérbors, babérleveél, rozmaring, borókabogyó)
Az olajból és vörösborból páclevet készítünk, ami tartalmaz még összetört fokhagymát, mustárt, fehérborsot, babérlevelet, rozmaringot, sót, borókabogyót. Ezután a húst pár napig fóliába csavarva pácoljuk. A bepácolt húst megtörölgetjük, olajban minden oldalról kicsit megégetjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu