Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2 evőkanál olívaolaj
» 750g bélszín
» 1 gerezd préselt fokhagyma
» 1 csomag meghámozott és félbevágott újhagyma
» 125ml fehérbor
» 250ml marhahúsleves- alap
» 1 evőkanál sűrített paradicsom
» 2 teáskanál felaprított oregáno
» só, frissen őrölt bors
» 2 fej meghámozott és felnegyedelt articsóka
» 1/3 bögre kimagozott olívabogyó
180°C-on melegíts elő a sütőt.
Forrósíts fel egy evőkanál olívaolajat egy nagy, vastag hőálló edényben.
A húst tedd bele és fonnyaszd meg gyorsan.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
75 dkg marhahús
» póréhagyma
» gyömbér
» ánizs
» bors
» só
» 1dl száraz fehérbor
» 1 keményítő
3/4-1 kg marha-leveshúst pár cm felkarikázott póréhagymával (1-2 szál újhagyma), egy mokkáskanálnyi gyömbérporral, három-négy szem csillagánizzsal, öt-hat kanál szójamártással, egy kávéskanál egész borssal, annyi vízben, ami jól ellepi, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzünk. A húst kiemeljük, vékonyra szeleteljük, a levét leszűrjük. Két kanál fehér borban két kanál keményítőt simára keverünk, a levét ezzel behabarjuk, és lassú tűzön kavargatva kissé besűrítjük.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
60 dkg marhanyak
» 1 vöröshagyma
» 40 dkg póréhagyma
» 3 savanykás alma
» 50 dkg burgonya
» 30 dkg káposzta
» 4 dl húsleves
» 2 ek. olaj
» só, bors
» 1 csokor zöldpetrezselyem
A felkockázott húst olajon elősütjük, majd félretesszük, és ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk a hagymát. Ekkor visszarakjuk a húst, felöntjük a levessel, majd kb. fél órát pároljuk közepes hőfokon. Ezután tesszük bele a felcsíkozott káposztát, a felkockázott burgonyát, a felszeletelt pórét és almát.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
60 dkg marhacomb
» 10 dkg márványsajt
» 4 körte
» 2 dl olaj
» 1 csokor petrezselyem
» 2 dl fehérbor
» 2 dl erőleves
» 2 dl tejföl
» 2 dkg liszt
» só
» őrölt bors
» pirosparika
Klopfoljuk ki a szeletekre vágott húsokat, és szórjuk be őket a fűszerekkel. Egy tálban keverjük össze a kockákra vágott körtét és a szétmorzsolt sajtot. Ezt a keveréket halmozzuk a hússzeletekre, tekerjük fel őket, majd madzaggal kötözzük is meg. Kevés vajon egy serpenyőben pirítsuk meg ezeket, majd tegyük őket egy lábosba.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 disznófő
» 1 fej vöröshagyma
» 1 ek. liszt
» 1 kg leveszöldség
» 1 tojássárgája
» 1 tejföl
» só, bors
» tárkony
» ecet
A disznófejet megmossuk, majd a zöldségekkel megfőzzük. A tárkonyt és a hagymát felaprítjuk, majd a leveshez adjuk. Amikor a fej megpuhult, kivesszük, a levest leszűrjük, majd a zöldséget pépesítjük. A liszthez egy kevés ecetet adunk, majd folytonos keverés mellett a levesbe öntjük. A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával, és egy levesestálba öntjük, majd rámerjük a levest.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 40 cm hosszú, 30 cm széles sertésbőrke
» 65 dkg sertésfejhús
» 35 dkg sertésnyelv
» 10 dkg pisztácia
» 5 dkg szarvasgomba
» só, őrölt fehér bors
» őrölt gyömbér
» őrölt szerecsendió-virág
A bőrkéből hengert csinálunk, összevarjuk, majd 2 napra sós vízbe áztatjuk. A sertéshúst és nyelvet sós vízben megfőzzük, majd amint kihűlt, ledaráljuk. Hozzákeverjük a pisztáciát, a felaprózott gombát és az összes fűszert, majd ezzel töltjük meg a bőrkét.
» 2 darab 400 g-os vesepecsenye
» 1 citrom
» olaj
» 2 mogyoróhagyma
» 50 g vaj
» 2 dl száraz fehérbor
» 3 kivi
» 1 mangó
» 1 édes hagyma
» 2 dl tejszín
» 1 csokor turbolya
» 1 tojás
» só és bors
A megtisztított, átmosott, valamint lecsöpögtetett vesepecsenyére facsarjuk rá a citromot és kenjük be az olajjal. Fűszerezzük sóval, valamint borssal és hagyjuk állni egy óráig.
Az felhevített vajon pároljuk üvegesre az összevágott mogyóróhagymát, majd adjuk hozzá a bort és főzzük néhány percig.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 8 dkg sertés szűzpecsenye
» 5 ek. olívaolaj
» 5 ek. citromlé
» 1 ek. borókabogyó
» 1 ek. oregánó
» só, őrölt bors
A húst feldaraboljuk, majd a többi hozzávalóból készült páclében 3-4 órát pácoljuk. Ezután nyársra tűzzük, majd grillen készre sütjük, és ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 400-500 g sertéshús
» 200 g kolozsvári szalonna
» 1 ananász
» 2 ek. olívaolaj
» 1 cukkini
» tabascó
» só
A megtisztított húst daraboljuk fel. A szalonna bőrét vágjuk le és
kockázzuk fel az ananásszal együtt, a cukkinit pedig karikázzuk fel.
A húst szórjuk meg sóval
és forgassuk meg az olívaolaj, valamint tabasco keverékében. Hagyjuk
állni fél órán át. Ezután a hozzávalókat felváltva húzzuk fel nyársakra
és előmelegített grillen süssük meg mindkét oldalát 10 perc alatt.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kg sertéslapocka
» 4 fej illatos gomba
» 5 fekete csiperke
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 vöröshagyma
» 1 friss gyömbér
» 1 póréhagyma
» só
» 4 ek. szójaszósz
» 0,4 dl kínai ecet
» 2 csipetnyi őrölt paprika
» 6 ek. földimogyoró-olaj
» néhány csepp szezámolaj
A gombákat engedjük fel vízzel, hagyjuk benne 2-3 órán át, szűrjük le, majd mártsuk lobogó vízbe és csöpögtessük le.
A megtisztított és kicsontozott húst daraboljuk fel, majd dolgozzuk össze a gombákkal, az összevágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a felaprított gyömbérrel, valamint a felkarikázott póréhagymával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu