Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 1/2 kg darált sertéshús
» 10 dkg reszelt sajt
» 1/4 l tej
» ételízesítő

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Utána fasírtokat sodrunk belőle, majd forró olajban kisütjük.

» 15 dkg sertéscomb
» 15 dkg marhahátszín
» 5 dkg baconszalonna
» 5 dkg kolbász
» 6 koktélvirsli
» 1 kis ág rozmaring
» 4 ek. olaj
» 1 kis alma
» 10 dkg apró gomba
» 1/2 citrom leve
» 1 paprika
» 1 kis cukkini
» 1 póréhagyma
» 1 ső nyers kukorica
» 4 apró hagyma
» 4 minparadicsom
» 4 kimagozott, aszalt szilva
» néhány zsályalevél
» , bors

 

 

A rozmaringot és a zsályát beáztatjuk az olajba. A gomba szárát eltávolítjuk, az almát héjastul kockákra vágjuk, majd mindkettőre citromlevet csorgatunk.

Tovább 

 

» 1 sertésoldalas csonttal együtt
» őrölt gyömbér
» 5 szegfűszeg
» 100 g vaj
» 2 dl almaecet
» Tabasco
» 2 babérlevél
» 2 ág kakukkfű
» 2 zsályalevél
» 2 fahéjrúd
» 3 ek. porcukor
» 1 kg őszibarack
» és bors 

 

 

A megtisztított húst fűszerzzük a gyömbérrel és tegyük előmelegített sütő rácsára fél órára. Rakjunk valamit alá, ahova le tud csöpögni a zaftja. Ezután helyyezzük egy sütőedényre, tűzdeljük meg 3 szegfűszeggel, szórjuk meg val, valamint borssal és dörzsöljük be vajjal, valamint tabascóval.

Tovább 

» 3 evőkanál méz
» 1 kiskanál szójaszósz
» 2 kiskanál kínai ötfűszer-por
» őrölt fekete bors
» 12 szelet húsos bordacsont
» 1 kiskanál fahéj

 

Fogjunk egy tálat, és keverjük össze benne a mézet, a szójaszószt, a borsot, fahéjat és a fűszerkeveréket. Ezzel a mázzal vonjuk be jó alaposan a húsos bordákat, majd tegyük őket egy nagy tepsibe, és kenjük meg őket még egyszer a mázzal. Előmelegített sütőben, magas fokozaton, fél óra alatt csillogó barnára sütjük őket.

Tovább 

» 4 szelet sertésborda
» 1 ek. borecet
» 16 fekete olajbogyó
» 5 dl paradicsom
» 2 szál kakukkfű
» 3 ek. olívaolaj
» 2 gerezd fokhagyma
» , bors

 

A húst zzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a kakukkfűvel, majd mindkét felüket 8-8 percig sütjük kevés olívaolajban. Eközben a maradék olajban megfonnyasztjuk az összepréselt fokhagymát, majd felöntjük a paradicsomlével, és az egészet besűrűsítjük. zzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az olajbogyókat. A húst tányérra tesszük, majd a serpenyőbe öntjük az ecetet, és elkeverjük a szafttal.

Tovább 

» 4 szelet sertéskaraj
» 1 fej hagyma
» 3 ek. narancslé
» , őrölt bors

 

A felaprózott hagymára locsoljuk a narancslevet, majd megkenjük vele a húst. zzuk, borsozzuk, grillen készre sütjük, majd ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.

» 8 szelet sertéskaraj
» 2 evőkanál barbecue grillfűszerkeverék
» 1 citrom
» 1 közepes vöröshagyma
» 4 babérlevél
» néhány szál kakukkfű
» 1 dl olívaolaj 

 

 

A kiveregetett hússzeleteket dörzsöld be a fűszerkeverékkel, és hagyd pihenni kis ideig. Ezt követően babérlevéllel és karikára vágott hagymával rétegezd egy jól záródó edénybe.
Olívaolajat keverd el a citromlével, add hozzá a kakukkfüvet, és öntsd a húsra. Tedd a hűtőbe és hagyd érlelődni.

Tovább 

» 1,8 kg csontos malachús
» 15 dkg vöröshagyma
» 1,2 dkg fűszerpaprika
» 6 dl olaj
» 1 dkg
» 8 dkg zöldpaprika
» 6 dkg paradicsom
» 2 dkg hegyes zöldpaprika 

 

A húst felkockázzuk, a zöldségeket felaprítjuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst a csonttal együtt, megzzuk, és megpároljuk. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, majd zsírjára pirítjuk. Ekkor rászórjuk a fűszerpaprikát, és kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, nagyon lassan készre pároljuk.

Tovább 

» 40 dkg sertésfelsál
» 4 tojás
» 1 pohár tejföl
» 1 üveg házi lec
» 30 dkg rizs
» 10 dkg zsír
» , bors
» 5 dkg füstölt szalonna
» 1 fej vöröshagyma

 

A tojásokat a tejföllel és val kikeverjük, majd gőz felett keverjük, amíg összeáll. A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. val, borssal ízesítjük, majd minden szeletre rakunk a tojásból. Feltekerjük őket, és alufóliába csomagoljuk.
A rizst megfőzzük.
A szalonnát felkockázzuk, a hagymát felszeleteljük, majd a szalonnával együtt megpirítjuk.

Tovább 

» 4 nagyobb szelet sertéskaraj (egyenként 20 dkg)
» 1 evőkanál kínai ötfűszer (por)
» 2 evőkanál szójaszósz
» 2 evőkanál fokhagymával ízesített olívaolaj 

 

A karajszeleteket tegyük egy hőálló üvegtálba. Az ötfűszerrel szórjuk meg és az olívaolajat és szójaszószt csurgassuk rá. A keveréket kézzel alaposan dörzsöljük bele a húsba. Takarjuk le frissen tartó fóliával és 2 órára rakjuk a hűtőbe. 160°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 3-as fokozat.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu