Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 nagy vöröshagyma
» 30 dkg darált hús
» 10 dkg főtt rizs
» 40 dkg paradicsom
» 1 ek. zöldfűszer keverék
» só, bors
» 1 ek. olaj
» 1,5 dl húsleves
A hagyma tetejét és alját levágjuk, majd sós vízben 2-3 percig pároljuk őket. A levágott, felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a rizst és a fűszereket. Az egészet készre főzzük, majd megtöltjük vele a hagymákat. A húslevesben megfőzött paradicsomot egy cseréptálba tesszük, rárakjuk a hagymákat, és így 20 percig sütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 6 szelet sertéshús (tarja)
» 1 kg golden alma
» 10 dkg kimagozott meggy
» 2 dl tejföl
» 2 ek. olívaolaj
» 1 ek. liszt
» 1 ek. citromlé
» só, bors
» 1 dl víz
A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük, majd kiklopfoljuk. sóval, borssal ízesítjük, majd olajat forrósítunk, és megsütjük benne a húst.
Az almát meghámozzuk, csumáját kiszedjük, és vastagabb cikkekre vágjuk,
majd a visszamaradt olajban megpároljuk. Utána kiszedjük, és az olajba
belekeverjük a lisztet, vizet, citromlevet és a tejfölt.
|
|
» növényi olaj
» 45 dkg felkockázott sertésszűzpecsenye
» 2 ek. felaprózott gyömbér
» 2 hagyma, elnegyedelve
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 sárgarépa
» 1 zöldpaprika
» 20 dkg borsó
» 1,5 dl tyúkhúsleves
» 20 dkg ananász
» 3 ek. világos szójaszósz
» 1 tk. fehérborecet
» 1/2 tk. pirospaprika
» 2 ek. kukoricakeményítő
» 1,5 dl víz
A felkockázott húst olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, az összepréselt fokhagymát, a gyömbért, a borsót, a paprikát és a felkarikázott répát.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» személyenként 1 szelet 8-10 dkg-os sertéskaraj
» 20 dkg gomba
» 20 dkg vékonyan szeletelt sajt
» 15 dkg gépsonka
» só, bors
» petrezselyemzöld
» vaj
A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, rálocsoljuk a vajat, majd 5-8 percig grillezzük. A gombát felkockázzuk, majd vajon megpároljuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a sóval és borssal együtt a gombához adjuk. A gombából minden szelet húsra teszünk egy evőkanálnyit, majd egy-egy sonka és sajtszeletet teszünk rá.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kg-os sertés rövidkaraj
» 1 csomag nem édes gesztenyemassza
» 2 zsemle
» 2 tojás
» 10 dkg gomba
» só, bors
» Piros Arany
» 1 fej vöröshagyma
» 2 szem borókabogyó
» tej
» vaj
» olaj
» víz
A húst úgy vágjuk szét, hogy szétterítve egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.
A gesztenyemasszát összenyomkodjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomjuk, és összekeverjük a gesztenyével. A gombát felaprítjuk, és vajon megpároljuk. Ezután a nyers tojásokkal együtt a gesztenyéhez adjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 ek. olaj
» 2 gerezd zúzott fokhagyma
» 3 finomra vágott mogyoróhagyma
» 2,5 cm-es finomra vágott gyömbér
» 500 g darált sertéshús
» 2 ek. thaiföldi halszósz
» 1 ek. sötét szójaszósz
» 1 ek. thaiföldi vörös currykrém
» 4 szárított kaffir zöldcitromlével
» 4 apróra vágott koktélparadicsom
» 3 ek. aprított korianderlevél
» só, bors
» főtt tojástészta
» korianderlevél
Wokban forrósítsunk fel olajat. Pirítsuk meg benn a fokhagymát, gyömbért, és a mogyoróhagymát.
» 4 sertés szűzpecsenye
» fűszerpaprika
» 2 ek. vaj
» paradicsom
» petrezselyemzöld
» 15 dkg tejföl
» 3 ek. ketchup
» 1 kk. zöldbors
» chili
» só, őrölt bors
A húst hosszában két helyen majdnem teljesen végig bevágjuk, majd összefonjuk és megtűzzük. sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd megkenjük vajjal, és mindkét felét 30-30 percig sütjük. Eközben összekeverjük a tejfölt, a ketchupot, a chilit és az összetört borsot, majd a petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kg sertésdagadó
» só, őrölt bors
» pirospaprika
» 6 gerezd fokhagyma
» 5 dkg zsír
Az összepréselt fokhagymához keverünk egy mk. sót, pirospaprikát és borsot, majd az elfelezett dagadót ezzel kenjük be. Ezután feltekerjük, megkötjük, és 30 percet pihentetjük hűvös helyen. Ezután a felhevített zsírba tesszük, aláöntünk egy deci vizet, majd lefedve kb. egy óra alatt készre pároljuk. Ezután zsírjára pirítjuk kissé, majd kínálhatjuk is.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
» 10 dkg liszt
» 8 dkg bacon szalonna
» 12 dkg zsemlemorzsa
» 7 db tojás
» 20 dkg medvehagymalevél
» étolaj, só
Mossuk meg a húst, majd, próbáljuk meg 8 egyforma szeletet levágni belőle. sózzuk meg, és vékonyra klopfoljuk ki. A 7 db tojásból 4-et főzzünk meg. A medvehagyma leveleket alaposan mossuk meg és kevés zsiradékon pároljuk meg. Egy karajfilé közepére vékonyra szelt szalonnát, medvehagyma leveleket, és egy egész főtt tojást rakjunk, a másik hússal pedig takarjuk be, szélét jól összenyomkodjuk, esetleg pár hústűvel vagy fogvályóval rögzítsük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 400 g kockára vágott,sovány sertéshús
» egy csipet só
» 0.5 teáskanál őrölt fekete bors
» 2 evőkanál száraz sherry
» 1 lágyan felvert tojás
» 4 evőkanál kukoricakeményítő
» étolaj a sütéshez
» A mártáshoz:
» 0.5 egyforma méretü csíkokra vágott sárgarépa
» 1 kicsi zöldpaprika
» 4 feldarabolt újhagyma
» 1 frissen magozott és apritott chilipaprika
Készítsd elő a zöldségeket a mártáshoz.A paprikákat csutkázd- magozd ki, vágd vékony karikákra és vágd félbe a karikákat is.A húst tedd edénybe, sózd,borsozd, öntsd rá a sherryt, és fél órát pácold.Egy zacskóba helyezd a keményítőt és a hús kockákat.Rázd össze, aztán forgasd a tojásba és ismét a keményítőbe.Előmelegített wokban, vagy serpenyőben forrósíts fel egy kicsi olajat, süsd meg benne a húst , addig süsd amíg aranybarna lesz.Papírtörlőn csöpögtesd le és tedd félre.2 evőkanál olajat hagyj a serpenyőben, forrósítsd fel tedd bele az újhagymát, paprikát, chilit, fokhagymát, valamint a gyömbért és rázogatva dobálva süsd 2 percig.A paradicsomszószt vagy pürét keverd össze a szójaszósszal, mézzel, keményítővel, az ananász konzerv levével.Ha sima öntsd a wokba keverd még besűrűsödik.(Ha sűrű lett vizel hígíthatod) Keverd bele a húst, és a lecsöpögtetett ananász darabokat, melegítés után tálalhatod.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu