Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 25 dkg sertéshús
» 30 dkg sertésmáj
» 3 dkg füstölt szalonna
» 1 fej hagyma
» 2 ek. paradicsompüré
» 2 ek. zsír
» , törött bors
» pirospaprika
» majoránna 

 

A húst felkockázzuk, majd a felaprózott hagymával és szalonnával együtt megpirítjuk zsírban. Ezután kevés vizet teszünk hozzá, így pároljuk. Amikor teljesen megpuhult, val, borssal, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük, majd beletesszük a csíkokra vágott májat, és tovább főzzük még negyed órát.

Tovább 

» 40 dkg combhús
» 60 dkg oldalas
» 6 gerezd fokhagyma
» , őrölt bors
» majoránna
» pirospaprika
» 20 dkg vöröshagyma
» 5 dkg zsír 

 

A húsokat szeletekre vágjuk, zzuk, borsozzuk, majd a zsíron elősütjük. Közben rászórjuk a paprikát is, és kevés vizet öntünk alá. A hagymát elnegyedeljük, majd a felaprózott fokhagymával és a majoránnával együtt a húshoz adjuk. Így készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk, és már kínálhatjuk is.

 

» 2 doboz/tubus krémsajt,
» 10 dkg darált dió,
» 1 fej vöröshagyma
» 15 dkg darált hús 

 

Egy keverőtálba tesszük a darált húst, adunk hozzá egy csipet borsot, egy kevés vegetát, és t. Ezután apróra vágok egy fej vöröshagymát és ezt is a húshoz adom akár csak az egyik doboz sajtkrémet is. Mikor ezzel is megvagyok, a húst alaposan összekeverem a fűszerekkel és a sajtkrémmel. Ha kész, egy kicsit félre teszem, hogy jól összeérhessenek az ízek. Addig elkészítem a diómártást.

Tovább 

» 4, ujjnyi vastag, tenyérnyi combszelet
» 2 pár virsli
» 1 tojás
» 1 dl sör
» 2-3 ek. liszt
» olaj
» , fekete bors 

 

A combszeleteket kiklopfoljuk, majd beleteszünk 1-1 virslit, felgöngyöljük, és összetűzzük. A tojást felverjük, hozzátesszük a sört, a lisztet, zzuk, borsozzuk. A hústekercseket lisztbe forgatjuk, majd ebbe a sörös tésztába mártjuk, és olajon kisütjük őket. Végül valamilyen burgonyakörettel tálaljuk.

» 10 kg kicsontozott vaddisznóhús
» 8-10 dkg törött bors
» 20 dkg paprika
» 25 dkg
» 1 dkg salétrom
» 10 dkg fokhagyma 

 

A vaddisznó kicsontozott húsát ledaráljuk, majd a fűszerekkel ízesítjük. Hozzákeverjük az összepréselt fokhagymát is, majd az egészet bélbe töltjük. Debreceni párokat csinálunk belőlük, majd füstöltjük, és hűvös helyen tároljuk.

» sertésszeletek
» újhagyma
»
» kakukkfű
» majoránna
» köménymag
» paradicsom
» fehérbor 

 

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd olajon sütni kezdjük őket. Közben hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a felkockázott paradicsomot. A fűszerekkel ízesítjük, és kevés bort öntünk alá. Így puhára pároljuk, majd csuszatésztával tálaljuk.

» 2 friss csülök
» 4 l víz
» 5 gerezd fokhagyma
» 6 sárgarépa
» 4 hagyma
» 4 szegfűszeg
» 3 póréhagyma
» 20 szem fekete bors
» 1 csokor fűszernövény
» 2 ek. és bors

 

A csülköket forraljuk fel a vízben, fölözük le a habját és egy óráig takarékon pároljuk. Ezután adjuk hozzá a megtisztított fokhagymát, a hagymát, amelybe nyomjuk bele a szegfűszeget, a ketté szelt répákat, a póréhagymát és a fűszercsokrot. A szemes borsot tegyük egy kis textiltasakba és így helyezzük az ételbe.

Tovább 

» 2 kg főtt füstölt csülök
» 1 kg kenyértészta

 

A kenyértésztát kinyújtjuk, rátesszük a húst, beborítjuk a tésztával, és lenyomkodjuk. Sütőlemezre tesszük, majd 1 órán át kelesztjük.
Forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

» 3 evőkanál cukor
» 2 dl csontlé vagy húsleves
» 3 evőkanál olaj
» 25 dkg darált hús
» 1 közepes vöröshagyma
» 1 vékony szál sárgarépa
» 10 dkg zeller
» ,őrölt bors
» kakukkfű és oregano
» 3-4 evőkanál paradicsom
» 1 evőkanál worcester -mártás
» 1 csokor petrezselyem
» 40 dkg csőtészta
» A tálaláshoz:
» reszelt sajt 

 

Egy kis lábosba folytonos kevergetés mellett pirítsd halványbarnára a cukrot,majd öntsd fel a csontlével,és jól forrald ki.Egy másik edényben az olajon fonnyaszd meg a felaprított hagymát.Add hozzá a húst,és fehéredésig süsd,ekkor szórd bele a reszelt répát és a zellert.

Tovább 

» 4 szép karaj szelet
»
» 1 kiskanál grillfűszer
» 3 evőkanál olaj
» 40 dkg spárga
» 2 dl besamell mártás
» 10 dkg reszelt sajt

 

Gyöngén klopfold ki a karaj szeleteket,dörzsöld be val,grillfűszerrel,és hagyd pihenni egy kicsit.Forrásban lévő vízbe dobd a spárgát 2-3 percre,majd csepegtesd le.A fűszerezett húsokat rostlapon (vagy forró serpenyőben)süsd szép pirosra,és fektesd őket tűzálló tálba.Egy-egy spárga köteget halmozz mindegyik tetejére,besamell mártással fedd be,kevés reszelt sajtot szórj rá.és tedd a forró grillsütőbe.5-10 perc alatt rápirul a sajt, és már tálalhatod is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu