Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 5 kg sonka
» só és bors
» földimogyoró-olaj
A sonkát tisztítsuk meg, csontozzuk ki, mossuk meg és a bőrét több helyen irdaljuk be. Helyezzük egy tepsire, fűszerezzük be alaposan sóval, valamint borssal és kenjük be földimogyoró-olajjal. Előmelegített sütőben kölülbelül 4 óráig süssük. Ha kész 10 percig pihentessük, majd egészben szedjük le róla a bört és szeletelve tálaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 80 dkg sertéshús
» 20 dkg edami sajt
» 10 dkg vaj
» 0,5 L tej
» 10 dkg vöröshagyma
» só
» szegfűszeg
Fogjunk egy serpenyőt, és pirítsuk meg benne kevés vajon a besózott, kockákra vágott húst. Adjunk hozzá annyi tejet, hogy az teljesen ellepje, majd tegyük bele a szegfűszeggel megtűzdelt hagymákat. Lefedve, alacsony fokozaton addig pároljuk, míg megpuhul. Mikor már megpuhult a hús (a hagymákat eldobjuk), kivehetjük egy tálra, és a serpenyőben lévő mártást elkeverjük a reszelt sajttal.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 50 dkg sertéshús
» 3 főtt burgonya
» egy evőkanál búzadara
» 1 tojásfehérje
» törött bors
» 2 púpozott evőkanál zsír
» 2 nagy fej vöröshagyma + 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
» egy evőkanál pirospaprika
» 2 paradicsom
» 2 zöldpaprika
» 3 evőkanál rizs
» 10 dkg reszelt sajt
» só
Fogunk egy lábost, és megpirítjuk benne a felaprózott hagymát. Ezután beleszórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát. A főtt burgonyát összetörjük, majd összegyúrjuk a darált hússal, a búzadarával, a reszelt hagymával, a tojással, sóval, borssal. Gombócokat formálunk belőle, majd beletesszük őket a lábosba.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1,3 kg sertéslapocka
» só és bors
» földimogyoró-olaj
» 4 vöröshagyma
» 3 sárgarépa
» 1 csokor fűszernövény
» 3 paradicsom
» 500 g fehérbab
» 2 babérlevél
» marhahúsleves
A babot előző éjaszaka áztassuk be vízbe, szűrjük le, majd öntsük fel vízzel és ha felforrt főzzük egy órán át.
A megtisztított húst szeleteljük fel, fűszerezzük sóval és borssal,
majd a felhevített olajon pirítsuk meg mindkét oldalát negyed óra
alatt. Ezután a zafrtjában pároljuk üvegesre az összevágott hagymát,
majd adjuk hozzá a húst.
» 1 kg sertés karaj
» 15 dkg aszalt szilva
» 2 alma
» 2 dl húsleves
» 2 evőkanál vaj
» őrölt bors
» só
» 2 evőkanál liszt
A húst egyenletesen felosztva 8 szeletre vágjuk fel, majd jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk és végül lisztben megforgatjuk. Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, majd kockázzuk fel. Négy szelet húsra osszuk el a gyümölcsöket és mindegyiket fedjük le egy - egy üresen maradt szelettel. Kötözzük össze sütőfonállal és forró vajon mindkét oldalát süssük át.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 40 dkg sertéshús
» 10 dkg csemege uborka
» 5 dkg füstölt szalonna
» 1 fej vöröshagyma
» só, bors
A hagymát felszeleteljük, a szalonnát, húst és uborkát felcsíkozzuk. A szalonnát megpirítjuk, majd rátesszük a hagymát, és végül a húst. sóval, borssal ízesítjük, és kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk az uborkát, és megpároljuk. Rizzsel tálaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 2 hozzászólás
» 1 kg rövidkaraj
» 1 doboz ananászbefőtt (karika)
» 2 dl tejszín
» só, bors
» olaj
A húst a csontig bevagdossuk, sóval, borssal
ízesítjük, majd a vágatokba ananászkarikákat teszünk. Tűzálló tálba
rakjuk, meglocsoljuk olajjal, és ropogósra sütjük. Közben olajjal
locsolgatjuk. Amikor megsült, kiemeljük a húst, és a maradék olajat, a tejszínnel és az ananász levével sűrűre főzzük, majd a hússal tálaljuk.
Adhatunk hozzá zöldségköretet.
» 4 szelet sertéskaraj
» 4 szelet konzerv ananász
» 4 szelet nyers sonka
» 2 ek. vaj
» petrezselyemzöld
Minden hússzeletre egy nyílást vágunk, majd beletesszük a sonkába csavart ananászszeleteket. Megtűzzük, vajon megsütjük, majd a petrezselyemmel meghintve ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1,3 kg sertéslapocka
» só és bors
» 1 kávéskanál őrölt fahéj
» földimogyoró-olaj
» 3 ranettalma
» cukor
» vaj
» 4 mogyoróhagyma
» 0,5 dl konyak
» 1 ek. porcukor
» 2 dl édes almabor
» 2,5 dl húsleves
Pucoljuk meg az almát, magozzuk ki, vágjuk cikkelyekre és 10 perc alatt süssük meg vaj és cukor keverékében.
A megtisztított húst kockázzuk fel, fűszerezzük sóval, borssal, valamint fahéjjal
és süssük meg az olajban kis adagokban. Ezután az egészhez adjuk hozzá
az összevágott hagymát és 10 percig süssük, majd dolgozzuk hozzá a sült
almát, a konyakot, az alamabort, a húslevest és a porcukrot.
14 éve | Hegedüs Edit | 2 hozzászólás
» sertéshús
» vöröshagyma
» zsír
» pirospaprika
» só
» fokhagyma
» zöldbab
» zöldpaprika
» paradicsom
» 3 ek. tejföl
» petrezselyem
A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikát és 1 dl vizet adunk hozzá. sózzuk, beletesszük az összepréselt fokhagymát, és így tovább pároljuk. Eközben feldaraboljuk a zöldbabot, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás