Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 5 kg sonka
» és bors
» földimogyoró-olaj 

 

 

A sonkát tisztítsuk meg, csontozzuk ki, mossuk meg és a bőrét több helyen irdaljuk be. Helyezzük egy tepsire, fűszerezzük be alaposan val, valamint borssal és kenjük be földimogyoró-olajjal. Előmelegített sütőben kölülbelül 4 óráig süssük. Ha kész 10 percig pihentessük, majd egészben szedjük le róla a bört és szeletelve tálaljuk.

» 80 dkg sertéshús
» 20 dkg edami sajt
» 10 dkg vaj
» 0,5 L tej
» 10 dkg vöröshagyma
»
» szegfűszeg 

 

 

Fogjunk egy serpenyőt, és pirítsuk meg benne kevés vajon a bezott, kockákra vágott húst. Adjunk hozzá annyi tejet, hogy az teljesen ellepje, majd tegyük bele a szegfűszeggel megtűzdelt hagymákat. Lefedve, alacsony fokozaton addig pároljuk, míg megpuhul. Mikor már megpuhult a hús (a hagymákat eldobjuk), kivehetjük egy tálra, és a serpenyőben lévő mártást elkeverjük a reszelt sajttal.

Tovább 

 

» 50 dkg sertéshús
» 3 főtt burgonya
» egy evőkanál búzadara
» 1 tojásfehérje
» törött bors
» 2 púpozott evőkanál zsír
» 2 nagy fej vöröshagyma + 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
» egy evőkanál pirospaprika
» 2 paradicsom
» 2 zöldpaprika
» 3 evőkanál rizs
» 10 dkg reszelt sajt
»  

 

 

Fogunk egy lábost, és megpirítjuk benne a felaprózott hagymát. Ezután beleszórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát. A főtt burgonyát összetörjük, majd összegyúrjuk a darált hússal, a búzadarával, a reszelt hagymával, a tojással, val, borssal. Gombócokat formálunk belőle, majd beletesszük őket a lábosba.

Tovább 

» 1,3 kg sertéslapocka
» és bors
» földimogyoró-olaj
» 4 vöröshagyma
» 3 sárgarépa
» 1 csokor fűszernövény
» 3 paradicsom
» 500 g fehérbab
» 2 babérlevél
» marhahúsleves 

 

A babot előző éjaszaka áztassuk be vízbe, szűrjük le, majd öntsük fel vízzel és ha felforrt főzzük egy órán át.
A megtisztított húst szeleteljük fel, fűszerezzük val és borssal, majd a felhevített olajon pirítsuk meg mindkét oldalát negyed óra alatt. Ezután a zafrtjában pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst.

Tovább 

» 1 kg sertés karaj
» 15 dkg aszalt szilva
» 2 alma
» 2 dl húsleves
» 2 evőkanál vaj
» őrölt bors
»
» 2 evőkanál liszt 

 

A húst egyenletesen felosztva 8 szeletre vágjuk fel, majd jól kiverjük, zzuk, borsozzuk és végül lisztben megforgatjuk. Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, majd kockázzuk fel. Négy szelet húsra osszuk el a gyümölcsöket és mindegyiket fedjük le egy - egy üresen maradt szelettel. Kötözzük össze sütőfonállal és forró vajon mindkét oldalát süssük át.

Tovább 

» 40 dkg sertéshús
» 10 dkg csemege uborka
» 5 dkg füstölt szalonna
» 1 fej vöröshagyma
» , bors 

 

A hagymát felszeleteljük, a szalonnát, húst és uborkát felcsíkozzuk. A szalonnát megpirítjuk, majd rátesszük a hagymát, és végül a húst. val, borssal ízesítjük, és kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk az uborkát, és megpároljuk. Rizzsel tálaljuk.

» 1 kg rövidkaraj
» 1 doboz ananászbefőtt (karika)
» 2 dl tejszín
» , bors
» olaj 

 

A húst a csontig bevagdossuk, val, borssal ízesítjük, majd a vágatokba ananászkarikákat teszünk. Tűzálló tálba rakjuk, meglocsoljuk olajjal, és ropogósra sütjük. Közben olajjal locsolgatjuk. Amikor megsült, kiemeljük a húst, és a maradék olajat, a tejszínnel és az ananász levével sűrűre főzzük, majd a hússal tálaljuk.
Adhatunk hozzá zöldségköretet.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 14 éve

Oké! Tényleg nagyon finom! Még rakok fel recepteket az oldalra csak a cd olvasó akadozik egy kicsit biztos megéhezik ő is a sok fincsi recept láttán! :-)))

» 4 szelet sertéskaraj
» 4 szelet konzerv ananász
» 4 szelet nyers sonka
» 2 ek. vaj
» petrezselyemzöld 

 

 

Minden hússzeletre egy nyílást vágunk, majd beletesszük a sonkába csavart ananászszeleteket. Megtűzzük, vajon megsütjük, majd a petrezselyemmel meghintve ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.

» 1,3 kg sertéslapocka
» és bors
» 1 kávéskanál őrölt fahéj
» földimogyoró-olaj
» 3 ranettalma
» cukor
» vaj
» 4 mogyoróhagyma
» 0,5 dl konyak
» 1 ek. porcukor
» 2 dl édes almabor
» 2,5 dl húsleves 

 

Pucoljuk meg az almát, magozzuk ki, vágjuk cikkelyekre és 10 perc alatt süssük meg vaj és cukor keverékében.
A megtisztított húst kockázzuk fel, fűszerezzük val, borssal, valamint fahéjjal és süssük meg az olajban kis adagokban. Ezután az egészhez adjuk hozzá az összevágott hagymát és 10 percig süssük, majd dolgozzuk hozzá a sült almát, a konyakot, az alamabort, a húslevest és a porcukrot.

Tovább 

» sertéshús
» vöröshagyma
» zsír
» pirospaprika
»
» fokhagyma
» zöldbab
» zöldpaprika
» paradicsom
» 3 ek. tejföl
» petrezselyem 

 

A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikát és 1 dl vizet adunk hozzá. zzuk, beletesszük az összepréselt fokhagymát, és így tovább pároljuk. Eközben feldaraboljuk a zöldbabot, a zöldpaprikát és a paradicsomot.

Utolsó hozzászólás

Hegedüs Edit üzente 14 éve

Ezt a receptet még nem próbáltam ki anyukám csinálta meg nemrég neki jól sikerült,kiváncsi leszek rá hogy ha én csinálom milyen lesz! :-)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu