Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 25 dkg sertésmáj
» 30 dkg sertéstüdő
» 20 dkg sertésszív és - nyelv
» 40 dkg sertéshúsmaradék
» 4 zsemle
» 8 dkg zsír
» 1 csapott ek.
» 3 fej vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» őrölt bors
» szegfűbors
» majoránna 

 

 

A sertéstüdőt,- szívet,- nyelvet, - és maradékot teljesen puhára főzzük, majd a májjal együtt ledaráljuk. Ezután ledaráljuk az előre beáztatott zsemlét is, majd a zsírban megpirított hagymával együtt a húsokhoz keverjük. Beletesszük az összepréselt fokhagymát, a borsot, szegfűborsot és majoránnat is.

Tovább 

» 25 dkg burgonyás tészta
» 30 dkg sertéslapocka
» 1 vöröshagyma
» 1 ek. olaj
» , bors
» pirospaprika
» petrezselyem
» 1 zöld paprika
» 1 paradicsom
» 1 dl tejföl
» 5 dkg reszelt sajt 

 

A sertéslapockából egy pörköltet készítünk, majd a levét félretesszük, a húst pedig apróra felvágjuk. Eközben a burgonyás tésztát kinyújtjuk, kb. 5*5 cm-es kockákat vágunk ki belőle, és ezekre tesszük a húst. A tésztát összezárjuk, gombóc alakúra formázzuk, majd vízbe feltesszük főni.

Tovább 

 

» 1 sertésfej
» 4 sertéscsülök
» 2 sertésnyelv
» 50 dkg
» 3 dkg bors
» 1 dkg piropaprika
» 2-3 gerezd fokhagyma 

 

 

A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a val bedörzsöljük, és így 7-8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta forgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további egy hétig állni hagyjuk. Ekkor egy éjjelre hideg vízbe tesszük, majd leforrázzuk, és megtisztítjuk az összes húst. Feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg mindegyik hús teljesen megpuhul.

Tovább 

» 4 sertéshússzelet
»
» bors
» gyulai kolbász
» csemegeuborka
» zsír, a sütéshez
» 3 főtt tojás 

 

 

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd t, borsot szórunk rájuk. Ezután a felkarikázott kolbászt, tojást és uborkát a hússzeletek közepére tesszük. Az egészet behajtjuk, hogy batyu formája legyen, majd a tetejét összetűzzük egy fogpiszkálóval vagy hústűvel. Végül forró zsírban gyorsan kisütjük, és már kínálhatjuk is.

» 50 dkg alma
» 4 dkg vaj
» 1 fácán
» , bors
» 10 dkg zsíros szalonna, felszeletelve
» 3-4 ek. olaj
» 2,5 dl tyúkhúsleves
» 25 dkg gesztenyemassza
» 2,25 dl almabor
» 2 tk. étkezési keményítő
» 1,25 dl tejszín 

 

 

A felszeletelt almát vajon megpároljuk, a fácánt bezzuk, szalonnával befedjük, majd megkötözzük. Így megpirítjuk, majd lefedve egy órát pároljuk úgy, hogy közben mindig kevés levest öntünk hozzá. Ezután a pecsenyeléhez keverjük a gesztenyemasszát és az almát, majd a felszeletelt hús mellé tesszük a keveréket.

Tovább 

» 1 fácán
» 10 dkg füstölt szalonna
» fél kg alma
» 3 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír vagy 5 dkg vaj
»
» őrölt bors
» fehér bor 

 

 

A fácán mellén és combján egy éles késsel lyukakat csinálunk, majd megtűzdeljük a szalonna darabokkal. Ezután a felforrósított zsiradékban megpirítjuk minden oldalát. Kevéske vizet vagy fehér bort aláöntve, lefedve elkezdjük párolni addig, amíg puha nem lesz. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, akkor az almacikkeket elhelyezzük a hús körül és a sütőben megpirítjuk anélkül, hogy az alma megégne.

Tovább 

» 1 pecsenyeliba
» 30 dkg aszalt szilva
» 1/2 dl rum
» fél citrom reszelt héja és leve
» , törött bors 

 

 

Fogunk egy tálat, beletesszük az aszalt szilvát, majd annyi rumos-citromot töltünk hozzá, hogy ellepje. Így egy éjszakát állni hagyom. Másnap a libát val, borssal, citromhéjjal belülről bedörzsöljük, majd megtömjük a szilvával, és ezután összetűzzük. A bőrét bevagdossuk, majd egy tepsibe tesszük, és alátöltjük a rumos-citromos vizet.

Tovább 

» 2 kg libahús
» 10 dkg zellergumó
» , bors
» 2 babérlevél
» majoránna
» kakukkfű
» bazsalikom
» 15 dkg vöröshagyma
» 0,5 dl 5%-os fehér borecet
» 5 dkg zselatin
» 1/2 citrom
» 3 birsalma
» 1 púpozott ek. liszt
» 2 dl erőleves 

 

 

A húst megmossuk, majd lábosba tesszük, úgy, hogy alul legyenek a combok, felette pedig a melle. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a zellert, és val ízesítjük. A többi fűszert fűszerzacskóban tesszük a lébe, az egész hagymával együtt.

Tovább 

» 70 dkg vadkacsamell
» 40 dkg sütőtök
» 40 dkg birsalma-kompót
» 1 dl bor
» rozmaring
» bors
»
» 6 dkg vaj
» 25 dkg burgonya
» 1 db tojás
» 1 ek. liszt
» petrezselyem 

 

Húst rozmaringgal bedörzsöljük, olajban pár napig pácoljuk. Sütőtököt kockára vágjuk. Kevés vajat egy serpenyőbe teszünk, tököt kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a birsalma-kompótot, majd megzzuk és hozzáöntjük a bort. Kis ideig forraljuk, és vajat adunk hozzá.
Burgonyát lereszeljük, megzzuk.

Tovább 

» 1 kacsa
» 3 dkg kimagozott zöld olajbogyó
» 3 dkg szárított paradicsom
» 1 sárgarépa
» 1 fej vöröshagyma
» 1 evőkanál paradicsompüré
» 0,8 dl fehérbor
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 fűszercsokor petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel
» 5 dkg liszt
» olívaolaj
»
» bors 

 

 

Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és pár percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az olívaolajon megpirított kacsadarabokat, megszórjuk egy kis liszttel, és óvatosan jól összekeverjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu