Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg sertésmáj
» 30 dkg sertéstüdő
» 20 dkg sertésszív és - nyelv
» 40 dkg sertéshúsmaradék
» 4 zsemle
» 8 dkg zsír
» 1 csapott ek. só
» 3 fej vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» őrölt bors
» szegfűbors
» majoránna
A sertéstüdőt,- szívet,- nyelvet, - és maradékot teljesen puhára főzzük, majd a májjal együtt ledaráljuk. Ezután ledaráljuk az előre beáztatott zsemlét is, majd a zsírban megpirított hagymával együtt a húsokhoz keverjük. Beletesszük az összepréselt fokhagymát, a borsot, szegfűborsot és majoránnat is.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg burgonyás tészta
» 30 dkg sertéslapocka
» 1 vöröshagyma
» 1 ek. olaj
» só, bors
» pirospaprika
» petrezselyem
» 1 zöld paprika
» 1 paradicsom
» 1 dl tejföl
» 5 dkg reszelt sajt
A sertéslapockából egy pörköltet készítünk, majd a levét félretesszük, a húst pedig apróra felvágjuk. Eközben a burgonyás tésztát kinyújtjuk, kb. 5*5 cm-es kockákat vágunk ki belőle, és ezekre tesszük a húst. A tésztát összezárjuk, gombóc alakúra formázzuk, majd vízbe feltesszük főni.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 sertésfej
» 4 sertéscsülök
» 2 sertésnyelv
» 50 dkg só
» 3 dkg bors
» 1 dkg piropaprika
» 2-3 gerezd fokhagyma
A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és így 7-8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta forgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további egy hétig állni hagyjuk. Ekkor egy éjjelre hideg vízbe tesszük, majd leforrázzuk, és megtisztítjuk az összes húst. Feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg mindegyik hús teljesen megpuhul.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 sertéshússzelet
» só
» bors
» gyulai kolbász
» csemegeuborka
» zsír, a sütéshez
» 3 főtt tojás
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sót, borsot szórunk rájuk. Ezután a felkarikázott kolbászt, tojást és uborkát a hússzeletek közepére tesszük. Az egészet behajtjuk, hogy batyu formája legyen, majd a tetejét összetűzzük egy fogpiszkálóval vagy hústűvel. Végül forró zsírban gyorsan kisütjük, és már kínálhatjuk is.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 50 dkg alma
» 4 dkg vaj
» 1 fácán
» só, bors
» 10 dkg zsíros szalonna, felszeletelve
» 3-4 ek. olaj
» 2,5 dl tyúkhúsleves
» 25 dkg gesztenyemassza
» 2,25 dl almabor
» 2 tk. étkezési keményítő
» 1,25 dl tejszín
A felszeletelt almát vajon megpároljuk, a fácánt besózzuk, szalonnával befedjük, majd megkötözzük. Így megpirítjuk, majd lefedve egy órát pároljuk úgy, hogy közben mindig kevés levest öntünk hozzá. Ezután a pecsenyeléhez keverjük a gesztenyemasszát és az almát, majd a felszeletelt hús mellé tesszük a keveréket.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 fácán
» 10 dkg füstölt szalonna
» fél kg alma
» 3 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír vagy 5 dkg vaj
» só
» őrölt bors
» fehér bor
A fácán mellén és combján egy éles késsel lyukakat csinálunk, majd megtűzdeljük a szalonna darabokkal. Ezután a felforrósított zsiradékban megpirítjuk minden oldalát. Kevéske vizet vagy fehér bort aláöntve, lefedve elkezdjük párolni addig, amíg puha nem lesz. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, akkor az almacikkeket elhelyezzük a hús körül és a sütőben megpirítjuk anélkül, hogy az alma megégne.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 pecsenyeliba
» 30 dkg aszalt szilva
» 1/2 dl rum
» fél citrom reszelt héja és leve
» só, törött bors
Fogunk egy tálat, beletesszük az aszalt szilvát, majd annyi rumos-citromot töltünk hozzá, hogy ellepje. Így egy éjszakát állni hagyom. Másnap a libát sóval, borssal, citromhéjjal belülről bedörzsöljük, majd megtömjük a szilvával, és ezután összetűzzük. A bőrét bevagdossuk, majd egy tepsibe tesszük, és alátöltjük a rumos-citromos vizet.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 kg libahús
» 10 dkg zellergumó
» só, bors
» 2 babérlevél
» majoránna
» kakukkfű
» bazsalikom
» 15 dkg vöröshagyma
» 0,5 dl 5%-os fehér borecet
» 5 dkg zselatin
» 1/2 citrom
» 3 birsalma
» 1 púpozott ek. liszt
» 2 dl erőleves
A húst megmossuk, majd lábosba tesszük, úgy, hogy alul legyenek a combok, felette pedig a melle. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a zellert, és sóval ízesítjük. A többi fűszert fűszerzacskóban tesszük a lébe, az egész hagymával együtt.
» 70 dkg vadkacsamell
» 40 dkg sütőtök
» 40 dkg birsalma-kompót
» 1 dl bor
» rozmaring
» bors
» só
» 6 dkg vaj
» 25 dkg burgonya
» 1 db tojás
» 1 ek. liszt
» petrezselyem
Húst rozmaringgal bedörzsöljük, olajban pár napig pácoljuk. Sütőtököt kockára vágjuk. Kevés vajat egy serpenyőbe teszünk, tököt kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a birsalma-kompótot, majd megsózzuk és hozzáöntjük a bort. Kis ideig forraljuk, és vajat adunk hozzá.
Burgonyát lereszeljük, megsózzuk.
» 1 kacsa
» 3 dkg kimagozott zöld olajbogyó
» 3 dkg szárított paradicsom
» 1 sárgarépa
» 1 fej vöröshagyma
» 1 evőkanál paradicsompüré
» 0,8 dl fehérbor
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 fűszercsokor petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel
» 5 dkg liszt
» olívaolaj
» só
» bors
Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és pár percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az olívaolajon megpirított kacsadarabokat, megszórjuk egy kis liszttel, és óvatosan jól összekeverjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu